De perfect georganiseerde salade (met kip, tomaat, pepers, alfalfa, ui en parmezaanse kaas)

Eigenlijk had ik deze salade de OCD-salade willen noemen. Omdat hij toch echt perfect gerangschikt is en daardoor extreem OCD-proof?! Maar om geen vijanden te maken, het vooral gezellig te houden hier en niemand tegen de borst te stuiten (het is namelijk denk ik best erg vervelend om echt OCD te hebben) noem ik hem gewoon anders. De perfect georganiseerde salade. Beetje een rare naam, maar soit. Beter dan dat krissieskitchen straks op de zwarte lijst van de OCD patiëntenvereniging staat. Je kan er eigenlijk in doen wat je zelf wil, dus het is ook vrij naar smaak, maar dit is hoe ik hem laatst had gemaakt. En zo was hij erg lekker en daarnaast ook nog eens vullend (niet onbelangrijk, ik wil namelijk geen trek meer hebben na het eten). Dus leef je uit met wat je lekker vindt en dan kan het alleen maar goed smaken!

Ingrediënten, 2 personen:

 • 2 kipfilets
 • een paar galapeno pepers
 • 1 avocado
 • 1/2 rode paprika
 • 10 cherrytomaatjes
 • 1 rode ui
 • bakje alfalfa
 • handjevol gedroogde tomaatjes
 • ongeveer 120 gram gemengde sla melange
 • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
 • mayonaise
 • worcestersaus
 • tabasco
 • olijfolie
 • peper en zout

Begin (want dat is het enige wat tijd kost) met het maken van de kip. Zet een pan water op het vuur, breng aan de kook, leg de kip erin en kook ze in ongeveer 10 minuten (niet op hard vuur) gaar. Haal ze er daarna uit, leg op een snijplank en trek nu met 2 vorken de kip uit elkaar dat je allemaal strengetjes van de kip krijgt (pulled chicken zou je het ook wel kunnen noemen). Doe dit nu in een bakje, mix met 2 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels worchestersaus en 1 eetlepel tabasco. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door zodat het een heerlijk mengsel wordt. Zet nu even apart terwijl je de rest van de sla maakt. Snijd hiervoor de avocado in stukjes, de ui in ringetjes, de galapeno peper in stukjes, de paprika in reepjes, rasp de kaas en snijd de tomaatjes in 2en. Leg de sla in een bak en verdeel alle groenten in hoekjes over de sla. Voeg als laatste de kip toe en klaar is kees. Verdeel er nog wat peper en zout over en druppel er nog wat olijfolie over. Hussel goed voordat je gaat eten, want de smaak zit hem met name in het kipmengsel.

Close