Croque Monsieur met peterselie

By 19 februari 2017 Lunch, Snack No Comments

Om eerlijk te zijn heb ik nooit geweten dat op een echte croque monsieur Bechamel saus zit. Ik dacht eigenlijk dat het gewoon een tosti was zoals wij hem kennen. Maar laatst heb ik een goeie croque in een restaurant gegeten en ik kan je vertellen dat het heerlijk is! Maak het op je luie zondag en eet hem op tijdens een heerlijke romantische film. Je dag kan niet meer kapot!

Ingrediënten, 2 personen (1 tosti per persoon)

bechamel saus:

  • 250 ml melk
  • 25 boter
  • 25 bloem
  • peper en zout

Tosti:

  • 4 sneetjes witbrood (of elk brood wat jij lekker vindt)
  • 2 plakken yorkham
  • 80 gram gruyère kaas (nog niet geraspt, dus koop een lekker vers stuk!)
  • bosje platte peterselie
  • peper en zout

Verwarm de grillstand van de oven voor. Maak eerst de Bechamel saus door de boter in een pannetje te smelten en de bloem erbij te voegen. Laat nu de bloem in 5 minuten gaar worden terwijl je roert. Voeg na 5 minuten de melk toe en blijf roeren totdat de melk gaat koken. Als het geheel kookt dan zet je het vuur zachter en laat je het 5 minuten pruttelen tot het een goeie Bechamel saus is. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Als de saus klaar is pak je een lepel en smeer je een laag saus op een boterham. Leg daar een plak ham over en verheel daar 1/4 van de geraspte kaas over en leg daar weer een boterham op. Smeer daar weer een laagje Bechamel saus overheen en verdeel daar weer 1/4 van de kaas over. Herhaal hetzelfde met de andere tosti en leg ze daarna 5 minuten onder de grill in de oven. Blijf wel in de gaten houden dat de kaas niet verbrand maar alleen lekker smelt en een beetje bruin wordt. Als de tosti klaar is leg je hem op een bordje en verdeel je er wat peterselie over en eet je hem op als hij nog warm is. HeerlijK!

Close