Ultimate cheesecake met oreo en bastogne bodem

Ik weet niet wie er Friends kijkt, maar ken je de scene waarin Rachel en Chandler een cheesecake in de gang van de grond aan het eten zijn? Dat zou ik kunnen zijn. En met deze cheesecake al helemaal. Ik hou van kaas (dat weet iedereen), van chocolade en van koekjes. Dus een combinatie van deze 3 is al helemaal fantastisch. Voor een grappige twist heb ik de bodem van koekjes aangemaakt met Lurpak roomboter. Deze boter wordt gemaakt van de verste room en heeft een unieke fris-romige smaak. En omdat hij gezouten is, brengt deze de smaak van de chocolade echt heerlijk naar boven. Ik waarschuw je: deze taart is echt de ultimate good-food moment. In ieder geval voor mij!

Waar denk jij aan bij je ultieme good-food moment? Ook cheesecake? Of iets anders? Deel een foto op instagram van jou good-food moment (mag alles zijn) met de hastags #lurpak en #roomboter en win een foodtrip naar Denemarken! Kijk voor meer informatie op www.lurpak.com/foodtrip . Hoe cool?!

Ingrediënten:

 • 100 gram Lurpak gezouten boter
 • 400 mon chou kaas
 • 250 gram mascarpone
 • 1 pak Oreo koekjes
 • 10 Bastogne koekjes
 • 4 eieren
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 gram bloem
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 100 gram pure chocolade (zo puur als je lekker vindt)
 • Cake vorm
 • sate prikkers

Verwarm de oven voor op 165 graden. Pak een foodprocessor, doe daar alle koekjes in en maal fijn. Smelt ondertussen voorzichtig de boter in een pannetje. Voeg de boter als deze gesmolten is toe aan de koekjes en mix goed. Vet een cakevorm in, doe hier het koekjes mengsel in en druk goed aan dat het een mooie bodem wordt. Bak deze nu 5-6 minuten in de oven. Haal eruit en zet even om af te koelen in de koelkast zodat hij hard wordt. Meng nu ondertussen de mascarpone, mon chou, eieren, kaneel. bloem en suiker in een grote kom tot een mooi mengsel. Zet een pannetje met een heel klein laagje water op het vuur en doe daar een kom in (die het water niet raakt), laat nu de chocolade au Bain Marie voorzichtig smelten. Als de bodem goed uit is gehard haal je hem uit de koelkast en giet je het kaasmengsel erover. Pak nu de gesmolten chocolade en giet deze heel voorzichtig over de taart. Je krijgt nu sliertjes verdeeld over de taart. Pak nu de sateprikkers en ga door de chocola heen zodat je deze goed verdeeld en een mooie marmering krijgt van de taart. Bak als je klaar bent de taart 1 uur in de oven af en laat daarna weer 2 uur koud worden in de koelkast. Smullen!

Close