Brunch eggs met avocado, parmaham en alfalfa

Dit is oprecht een van de lekkerste broodjes ever. Ik kan ervan blijven genieten, keer op keer. Er zit ook alles op, dus het zou raar zijn als het niet lekker zou zijn. Smeer er nog een klodder mayonaise overheen als je daar zin in hebt om het helemaal af te maken en je hebt een heerlijke lunch!

Ingrediƫnten, 2 personen:

  • 2 ciabattas broodjes klein
  • 2 eieren
  • 4 plakken parma ham
  • 10 gedroogde tomaatjes
  • bakje alfalfa
  • 1 avocado
  • zakje rucola
  • 30 gram gruyere kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabattas doormidden, rasp de gruyere en verdeel deze over de bodems van de ciabattas. Leg nu de 4 halve ciabattas in de oven en bak ongeveer 6-7 minuten af tot de broodjes knapperig zijn en kaas gesmolten is. Bak ondertussen de 2 eieren (met of zonder hele dooier, hoe je het lekker vindt) en snijd de avocado in smalle plakjes. Als de ciabattas klaar zijn, haal je deze uit de oven en leg je wat rucola op de met kaas belegde ciabatta helft. Verdeel daar weer de avocado en de ham over en daar een ei op. Top dan af met de alfalfa, gedroogde tomaatjes en peper en zout. Als laatste nog wat kaas eroverheen en klaar is kees.

Close