Tagliatelle met rode port saus en biefstuk

Ik weet dat ik het vaak zeg (iets wat ook weinig bescheiden is over je eigen gerechten eigenlijk) maar dit gerecht is wel echt zoooo lekker. Met name omdat het weer een keer helemaal wat anders is. Die smaak van de port saus, heerlijk!! Echt letterlijk om vingers bij af te likken! Je zou hem in theorie ook vegetarisch kunnen maken door de spek en de biefstuk weg te laten, hij verliest dan eigenlijk weinig smaak. Mijn advies: echt een keer proberen. Het is super super lekker!

Ingrediënten 2 personen:

 • 200 gram verse tagliatelle
 • 2 biefstukjes
 • 2 sjalotten
 • 200 gram mascarpone
 • handjevol takjes tijm (blaadjes eraf gehaald)
 • 5-7 plakjes pancetta of spek
 • 60 ml rode port (gewoon bij de appie te koop naast de wijnen, wist ik ook niet!)
 • olijfolie
 • zakje rucola
 • Parmezaanse kaas voor eroverheen naar smaak
 • peper en zout

Zet vast een pan met water op om te koken. Snijd de sjalotten in ringen, doe wat olie in een diepe bakpan en doe daar de sjalotjes in. Snijd de pancetta of spek in kleine stukjes en gooi dit bij de sjalotjes. Bak even aan en doe de blaadjes tijm erbij. (mag zoveel als je zelf wil, ik vind tijm persoonlijk erg lekker dus had ongeveer de blaadjes van 20 takjes afgehaald). Bak de tijm nu even mee en voeg dan de rode port toe. Laat dit geheel 2 minuten inkoken en voeg dan de mascarpone toe. Roer goed zodat het een lekker paars mengsel wordt en zet het vuur laag. Snijd nu de biefstuk in hele dunne reepjes en bak kort (3 minuten) aan en leg apart. Kook nu in 5 minuten de tagliatelle gaar, giet af en voeg dit bij de rode port saus. Hussel nu goed zodat de tagliatelle lekker de smaak van de port opneemt. Verdeel nu wat rucola over 2 borden en doe daar een hoopje tagliatelle op. Verdeel de biefstuk erover. Top af met wat geraspte Parmezaanse kaas en klaar is kees. Echt heerlijk!

Close