Dubbele chocoladetaart met botercreme –> de ultieme taart!

Heb je even? Een uur of 2? Dan is dit echt de beste taart die je kan maken! Niet normaal! Maar als je korter hebt dan 2 uur en weinig geduld van nature hebt is deze taart absoluut geen goed idee. Zal maar even eerlijk zijn. Ik ben echt minst geduldige persoon van de wereld en presteer het altijd om dit soort apparaten te verpesten omdat ik gewoon niet wil wachten om de cake door te snijden of dat iets afkoelt. Het is vreselijk. Maar doe jezelf een lol, doe een yoga klas zodat je zen wordt en maak dan deze ultimate cake. Je kan hem gewoon een paar dagen makkelijk bewaren dus je hebt er elke avond nog plezier van. Tot je weer misselijk wordt natuurlijk, dan ben je er weer klaar mee. (soort vicieuze cirkel deze cake eigenlijk –> zin in cake – cake eten – misselijk – niet meer misselijk – zin in cake – cake eten – misselijk- etc)

Ingredienten:

Cake:

 • 75 gram pure Hands of my Chocolate chocolade (verkrijgbaar in veel van de Albert-Heijns)
 • 2 eetlepels cacao
 • 180 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram boter (+ een beetje extra om de bakvorm in de vetten)
 • 3 eieren
 • 150 ml melk
 • 175 gram witte basterdsuiker
 • 1 eetlepel bakpoeder

Vulling:

 • 250 gram poedersuiker
 • 250 ml melk
 • 250 gram boter
 • 50 gram bloem
 • 200 gram mon chou
 • 5 ml vanille extract

Topping:

 • handje vol amandel schaafsels
 • 25 gram (de rest) van de pure chocolade reep

Extra:

 • Springvorm om de cake in te bakken

Begin met het maken van de cake. Verwarm hiervoor de oven op 180 graden. Smelt de boter in een pan en doe deze in een kom. Voeg hier de eieren, bakpoeder, suiker, melk, cacao en het bakpoeder aan toe. Mix goed en klop ongeveer in 5 minuten tot een luchtig mengsel of net zolang totdat er geen klonten meer in zitten. Smelt de chocolade (75 gram) in een pannetje en voeg die toe aan het mengsel, meng nu nog ongeveer 5 minuten tot een mooi chocolade mengsel. Vet de cakevorm in en giet het chocolade mengsel erin. Bak nu ongeveer 40 minuten af in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Haal uit de oven en laat zeker een half uur afkoelen. Liefst nog iets langer.

Maak ondertussen de vulling door weer boter in een pan te smelten en de melk en bloem eraan toe te voegen. Breng aan de kook voorzichtig en blijf goed roeren. Roer nu net zo lang totdat het een stevig goedje is geworden waar je garde bijna in omhoog blijft staan. Haal dan van het vuur, voeg de poedersuiker en de mon chou er aan toe en roer weer goed tot dat er geen klontjes meer in zitten, voeg er nu nog de vanille extract aan toe en zet nu ongeveer een half uur koud om het op te laten stijven.

Snijd als de taart koud is de cake voorzichtig doormidden over de lengte van de taart (zodat je dus 2 lagen krijgt) en haal de bovenste laag eraf. Doe dit echt super voorzichtig want voordat je het weet breek je hem. Besmeer dan de onderste taartlaag met de botercreme en leg daar dan de 2e taartlaag op. Druk voorzichtig aan dat de creme een beetje naar buiten komt. Smelt nu de overige 25 gram chocolade in een pannetje met 20 ml water erbij. Roer goed door totdat alles is gesmolten en gemixt en verdeel dan over de top van de taart. Verdeel daarover het aanmandelschaafsel en je bent helemaal klaar. Een plaatje he?!

Close