Fancy salade Nicoise

Dit is eigenlijk niet mijn recept maar het recept van m’n vriendin Eef (hiii Eef!). En Eef en ik zijn vriendinnen geworden omdat we allebei 1,80+ zijn en omdat dat gewoon een band schept. Toen ik vroeger (ik was 15 he, das echt vroeger) een crush had op haar broer en een keer met hem ging zeilen als date ging Eef ook mee zeilen. Ik geloof dat haar ouders zeiden dat Eef mee mocht en ik vond het allemaal prima. Mijn date vond het alleen iets minder leuk dat zijn jonge zusje mee ging date-zeilen. En in plaats van daten met haar broer ben ik toen vriendinnen geworden met deze meid. Hartstikke gezellig. Geen vriend, maar gelukkig wel een vriendin overgehouden aan de date. I like it! En deze heerlijke salade heeft ze een keer gemaakt toen ik met haar en haar moeders (hiii Jolan!) ging lunchen. En omdat het een blijvertje is hierbij het recept. Met dank dus aan mijn lange vriendin eef. En excuus voor het lange verhaal.

Ingrediƫnten, 2 personen;

  • 2 stukken duurzame kwaliteit verse tonijn
  • 100 gram gemengde sla
  • handjevol sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 flinke aardappel
  • 10 geroosterde tomaatjes
  • mosterd
  • witte wijn azijn
  • olijfolie
  • 2 eetlepels sesamzaad

Begin met het koken van de aardappel, de eieren en de boontjes. Schil de aardappel en kook hem in ongeveer 10-12 minuten gaar. Doe hetzelfde daarna (of tegelijkertijd) met de boontjes die je eerst aan de zijkant gedopt hebt. Deze mogen beetgaar zijn, dus ongeveer 5-6 minuten. 8 als ze je iets zachter wil. Het ei moet ongeveer 5 minuten koken. Leg dan de salade in een mooie schaal, verdeel de bonen, de gesneden eitjes en de tomaten over de sla. Maak nu de dressing door 1/3 mosterd, 1/3 witte wijn azijn, en 1/3 olijfolie te mengen en breng op smaak met zout en peper. Verhit nu een grillpan (of andere pan) met een heel klein beetje olie erin. En schroei de tonijn ongeveer 1 minuut aan elke kant aan. Snijd hem daarna in kleine plakjes en verdeel over de salade. Giet de dressing erover en verdeel het sesamzaad over de tonijn.

Close