Simpele salade als bijgerecht

Deze salade lijkt misschien op het eerste gezicht een salade waarvan je denkt: ”mwah”. Maar niets is minder waar, alle smaken gaan zo mooi samen dat het een perfecte salade is om bij vlees/vis of een andere hoofgerecht te serveren zonder dat het aandacht overneemt. Deze salade heb ik voor het eerst gegeten (en afgekeken) toen ik in Spanje was met een hele goede kok. Elk jaar gingen wij op vakantie met vrienden van mijn ouders, waarvan de man de chef is. Ik weet niet of hij blij is als ik zijn naam noem, maar het is een hele goede kok in Nederland geweest en hij zit nu in Bangkok waar hij ook weer een waanzinnig restaurant heeft geopend. De echte kenners weten nu waarschijnlijk over wie ik het heb en worden spontaan jaloers als ik zeg dat hij dus op vakantie elke avond voor ons kookte!! Hemels!  Ik heb dan ook mijn lievelingsgerecht gevonden toen hij een keer een pasta aglio olio (super lekker, ook een keer proberen! Recept hier) voor me maakte en dit erbij serveerde. Echt heel erg lekker. Nu maak ik deze salade vrijwel standaard bij een biefstukje of een pasta en iedereen die bij mij komt eten zit te smullen. Ik denk dat het het zure van de dressing is en de heerlijke smaken van de Parmezaanse kaas. In ieder geval: proberen!

Ingrediënten: 2 personen, bijgerecht:

  • zakje 80 gram rucola slamelange
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas (vers)
  • zakje pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • balsamico
  • rode wijn azijn
  • peper en zout

Pak een mooie schaal en verdeel de sla over de schaal. Snij de sjalot heel erg fijn en verdeel deze over sla. Pak een pan en rooster de pijnboompitten een beetje bruin (pas op dat je ze niet aan laat branden, mij ook te vaak gebeurd. Heel irritant) en rasp de kaas. Verdeel de pijnboompitten over de salade en doe hetzelfde met de kaas. Maak nu een dressing van 1/3 olijfolie, 1/3 balsamico en 1/3 rode wijnazijn welke je op smaak brengt met peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en hussel goed. Eet dit bij een stukje vlees of een pasta en je hebt een heerlijke maaltijd! (ik hoor trouwens graag of jij hem ook zo lekker vindt als ik!)

mytaste.nl
Close