Bietensalade met geitenkaas van Henkie

Ik weet nog steeds niet of Henk het wel chill vindt dat ik hem bij naam en toenaam noem, maar ik moet toch echt eren wie ere toekomt. Deze salade is dus gemaakt door Henk, wat de man is van een van de beste vriendinnen van mijn moedertje. En Henk kan erg goed koken, zo vertelde ik al eerder in mijn pasta aglio e olio verhaal (recept hier). Echt heeeel goed. Vroeger genoot ik dus ook van harte van al zijn lekkere recepten als we met onze families samen op vakantie waren. Helaas gebeurt dat niet zoveel meer de laatste tijd en kan ik dus geen recepten of kookkunsten van Henk meer afkijken. Maar toen ik laatst met Diaan (zijn vrouw) gezellig aan het lunchen was kreeg ik van haar dit recept! Zo kan het dus ook gewoon! Via een smokkelroute alsnog aan de heerlijke recepten komen. Ik heb het diezelfde week nog nagemaakt en het is echt smullen geblazen. Dus Henk, als je dit leest: het was weer heerlijk! Ik blijf fan!

Ingrediƫnten, 2 personen

  • 4 biologische rode bieten
  • 50 gram geitenkaas
  • honing
  • zakje rucola
  • olijfolie
  • balsamico (Onthoud! –> Investeer in de diepte in je ingrediĆ«nten. Koop eens echt goede kwaliteit balsamico en proef het verschil! Zeker voor deze salade echt een aanrader).
  • half zakje pijnboompitten
  • peper en zout

Wikkel de bieten met schil en al en stuk voor stuk in aluminium folie en leg deze in een ovenschaal. Verwarm nu de oven voor op 230 graden en zet de bieten er zeker een uur in. 70 minuten mag ook als ze wat groter dan gemiddeld zijn. Doe ondertussen de pijnboompitten even in een pan en laat bruin en knapperig worden. Haal als de bieten klaar zijn uit de oven, uit de folie en laat even afkoelen. Haal dan het velletje eraf en snijd in 6 parten per biet. Leg de rucola op een schaal en verdeel de biet erover. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook over de salade. Verdeel ook de pijnboompitten eroverheen. Maak nu een dressing door 1/3 olijfolie, 1/3 balsmico en 1/3 honing te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Mag best wel lekker veel zijn zodat het goed in de bieten kan trekken. Verdeel nu over de rucola en bieten en hussel goed voordat je het opdient. Heerlijk! Met dank dus aan Henkie! En ook een beetje aan Diaan voor het doorgeven!

Close