MIJN RECEPTEN

Vers, een beetje gezond maar vooral gewoon lekker!

Mini hamburgers!!!!

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Yes, hamburgers! In miniatuurversie weliswaar. Maar dan nog. Eet er gewoon 3 en het is bijna lekkerder dan 1 grote. Een hele goeie om op tafel te zetten als je gasten hebt die teveel praten (houden ze eindelijk even hun mond) of om in grote hoeveelheden te maken voor bij de lunch. En! Een heel groot voordeel is dat mannen dan eindelijk een keer niks te zeuren hebt dat je weer te gezond hebt gekookt. Ik zie dus geen tegen-argumenten om deze burgers niet te maken. Ga ervoor!

Ingredienten, 8 mini burgers:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 8 kleine afbakbroodjes
  • 1 tomaat
  • 80 gram sla
  • 4 plakjes cheddar cheese
  • tabasco
  • worchestersaus
  • peper en zout
  • olijfolie
  • mayonaise
  • bosje peterselie

Doe het gehakt in een kom, snijd een halve rode ui heel fijn en de knoflook heel fijn en voeg toe aan het gehakt. Snijd de andere helft van de rode ui in dunne reepjes voor later op de hamburger en zet even apart. Snijd een handjevol peterselie fijn en voeg ook toe aan het gehaktmengsel. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels worchestersaus, en 1 eetlepel tabasco toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nu met je handen het gehakt met de ingrediënten. Verdeel het later in 8 stukjes die je plat maakt als hamburgertjes. Doe in een pan en bak op matig hoog vuur gaat. Snijd nu de tomaat in dunne plakjes en zet even apart. Verdeel als het vlees bijna klaar is (en je het niet meer hoeft te draaien) de cheddar cheese over de hamburgers en laat even smelten. Bak de broodjes in 4 minuten af, snijd ze open, smeer er een klodder mayo op, verdeel er wat sla overheen, leg er een plakje tomaat op, leg daar weer de hamburgers op. Doe daar nog wat ui overheen en als je er stevige behoefte aan hebt nog wat mayo. Helemaal fantastisch!!!

mytaste.nl

Tonijn steak

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | No Comments

Voila, een super gezond gerecht! Hatseflats. En dat op de vrijdag. Steek die maar in je zak mensen. Het moet niet veel gekker worden. Eigenlijk vind ik alles lekkerder worden met brood, pasta of een andere ongezonde vorm van koolhydraten, maar dit gerecht is op zichzelf al mega smullen. En als je fan bent van vis is dit natuurlijk helemaal fantastisch. Drink hem met een lekker (licht) glaasje witte wijn en je hebt een hele fijne avond. En de mensen voor wie je het kookt ook uiteraard!

Ingrediënten, voor 2 personen:

  • 2 tonijn steaks (liefst bij de visboer halen)
  • 20 cherry tomaatjes
  • halve pot gedroogde paprika
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • handjevol sla
  • 10 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • rode wijn azijn
  • peper en zout

Snijd de tomaatje in tweeën en de rode paprika in kleine stukjes. Doe ze samen in een kommetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Snijd ook de kappertjes en basilicumblaadjes fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Druppel er wat olijfolie en rode wijn azijn overheen en mix even goed. Zet nu aan de kant zodat de smaken lekker in kunnen trekken. Maak ondertussen een bord op met een hoopje sla en zet daarna een (grill)pan op hoog vuur en bestrijk de bodem met wat olijfolie. Wacht tot de pan heel heet is en doe dan de steaks in de pan. Bak 1 minuut per kant en haal daarna uit de pan. Snijd in plakjes van 1 cm, leg een hoopje van het tomatenmengsel op het bord en leg daar weer de tonijn op. Verdeel ook nog wat tomaten op de sla. Bedruppel nu de tonijn met nog wat olijfolie en bestrooi met peper en zout en klaar ben je! Zoals ik al zei, hatseflats!

mytaste.nl

Pasta Vongole

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Er is maar 1 ding nog lekkerder dan vongole en dat is pasta vongole. Wat anders?! Als dit ergens op de kaart staat is dit standaard wat ik bestel. Met een glaasje -flesje- wijn natuurlijk. Een van de beste vriendjes van mijn mama kan (omdat hij daar heeft gewoond) de ALLERlekkerste italiaanse gerechten maken. Of eigenlijk kan hij gewoon uberhaupt heel goed koken. Toen mama nog leefde stond hij soms ineens voor de deur met een hele grote krat met eten omdat hij dan had besloten langs te komen en voor ons te koken. Dan maakte hij dingen als ossobuco, heerlijke vissen maar ook pasta vongole. En ik overdrijf niet: die was zo goddelijk. En al was het 1 uur ‘s middags, goed gegeten moest er worden. Uren zaten we dan aan tafel met z’n allen te lachen en te genieten van zijn gerechten. Ik heb echt zulke goede herinneringen aan die keren dat hij kwam koken! (En nog steeds spierpijn in mijn kaken van het lachen). Als ik dus pasta vongole eet moet ik altijd aan hem denken en dan ook altijd een beetje lachen!

Ingrediënten, 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 1 kilo vongole
  • 20 cherry tomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 rode peper
  • 200 ml witte wijn
  • handjevol peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zet een flinke pan met water op het vuur en breng aan de kook. Pak een grote pan die ook nog een beetje diep is maar waar je wel goed in kan bakken. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in dunne ringetjes. Bedek de hele bodem met olijfolie en leg daar de knoflook en rode peper. Doe er wat peper en zout bij en roer even (zonder dat het vuur aan is) goed door zodat alles mooi kan mengen. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ook in de pan. Snijd de peterselie fijn en zet even apart. Doe de pasta in de pan en kook gaar. Zet op het moment dat je de pasta in de pan doet ook de pan met knoflook op medium hoog vuur en bak het geheel 4-5 minuten een beetje bruin. Doe na 5 minuten de vongole erbij, even goed mengen met alle olie en knoflook en giet de wijn erbij. Zet nu het vuur iets hoger en wacht 3 minuutjes tot de kokkels open gaan. Blijf ondertussen af en toe omscheppen.Giet als de pasta klaar is de pasta af en voeg te aan de kokkels. Meng alles goed door, breng op smaak met peper en zout en verdeel bij het opdienen de peterselie erover. Echt heel erg lekker!!

mytaste.nl

Bruschetta Mortadella

By | Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Gelukkig is Mortadella is niet het duurste vlees wat er bestaat, maar wel heel erg lekker. En een keer een goede afwisseling met het standaard parmaham op een bruschetta. En truffelmayonaise is een all time favorite, dus vind ik het natuurlijk fantastico dat deze 2 smaken ook nog eens heel goed samengaan! Eet dit bij de borrel of bij de lunch, gegarandeerd dat je punten scoort bij je gasten!

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta
  • 200 gram Mortadella
  • potje truffelmayonaisse (steeds vaker bij de albert heijn te koop!)
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 80 gram sla
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de nog ongebakken ciabatta in ongeveer 1 cm dikke plakjes en leg ze plat op een ovenschaal met bakpapier. Druppel over elk schijfje wat olijfolie en wrijf een beetje uit met je vinger. Bak ongeveer in 8 minuutjes gaar en knapperig. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft, rasp de parmezaanse kaas en snijd de Mortadella plakjes door de helft. Haal de ciabatta sneetjes uit de oven, bestrijd met een lekkere laag truffelmayo, leg er wat sla op, gevolgd door Mortadella en top af met tomaatjes en kaas. Strooi er als laatste nog wat peper en zout overheen en een paar druppels olijfolie. Dien op als het nog warm is, heerlijk!

mytaste.nl

Pulled chicken wrap

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | No Comments

Deze pulled chicken wrap is potverdorie lekker! En dat had ik niet verwacht. Het is weer eens wat anders dan de crispy kip die ik normaal altijd maak en ook nog eens heel erg lean. Geen mayo erop doen dan natuurlijk. Ik deed dat wel dus is het weer minder lean, maar het is het wel gewoon waard om er mayo op te doen. Je moet toch wat.

Ingrediënten, 6 wraps:

  • 2 kipfilets
  • 6 (of meer als je daar zin in hebt) wraps
  • zakje sla
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 10 cherry tomaatjes
  • 100 ml creme fraiche
  • 30 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • worcestersaus
  • tabasco
  • mayonaise
  • peper en zout
  • 1 bouillonblokje

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg het bouillonblokje toe, doe de kipfilets erin en laat het water tot net aan de kook een kwartiertje staan zodat de kip gaar kan worden. Snijd ondertussen de tomaatjes en de avocado in kleine stukjes. Rasp de kaas en snijd de ui in kleine ringetjes. Zet de oven op 180 graden zodat je wraps er straks 1 minuut voordat je ze gaat maken er heel even in kan leggen om ze op te warmen. Haal als de kip gaar is (wit van buiten en wit van binnen) hem uit de pan, pak 2 vorken en trek hem zo stukje voor stukje uit elkaar. Zodat je eigenlijk kleine stukjes kip krijgt. Doe dit in een bak, doe er 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels worcestersaus en tabasco naar smaak bij. Voeg nu 2 eetlepels mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout. Meng dit geheel goed. Pak nu een wrap, smeer deze in met crème fraîche, doe er wat sla op, verdeel er wat kip overheen en leg er dan wat avocado en tomaatjes op. Bestrooi met wat olijfolie, peper en zout en de Parmezaanse kaas. Klaar is kees! Tenzij je er nog een klodder mayo overheen wil doen, dan moet je dat nog even doen. Daarna ben je wel klaar.

mytaste.nl

Gamba’s

By | Lunch, Recepten, Snack, Voorgerecht | No Comments

Als het ook maar een beetje mooi weer buiten is doe ik graag meteen al alsof het zomer is. En gamba’s horen natuurlijk bij de zomer! Witte wijn ook, maar daar hoeft het van mij geen zomer voor te zijn uiteraard. Dat smaakt ook als het winter is.  Het leuke (en tegelijkertijd minder leuke) van gamba’s is, is dat je ze aan tafel moet pellen. Als je ijdele gasten hebt vinden deze dat wat minder, maar als je toch in je trainingspak met je palmboom op je hoofd aan het roddelen bent met je vriendinnen moeten vieze vingers ook nog wel kunnen. Alles voor een beetje lekker eten toch? Bak wat extra brood af, dan kan je in de heerlijk geurende olijfolie nog lekker dippen! Smullen!
(En er is natuurlijk een reden dat ik zei dat je dit met je vriendinnen at, want met een man is het een matig idee. En al zeker niet op je 1e date dit maken. Mocht er wel sprake zijn van een 1e date, verwijs ik je graag door een veiliger gerecht zonder knoflook).

Ingrediënten, voor een schaal gamba’s:

  • kilo grote gamba’s (markt is een aanrader, supermarkt heeft ze ongetwijfeld ook)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • (veel) olijfolie
  • bosje peterselie
  • 50 gram roomboter
  • peper en zout
  • eventueel: brood

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de gamba’s en haal eventueel die snorharen ervan af. Je mag ze pellen en het darmkanaal eruit halen. Maar ik vind het niet zoveel meerwaarde hebben en leg ze altijd in hun geheel in de oven. Snijd de knoflook in dunne stukjes, de rode peper in dunne sneetjes en de peterselie heel fijn. Pak een grote overschaal, vul de bodem met een laagje olijfolie, voeg hier de knoflook en de rode peper aan toe. Voeg peper en zout toe mix het geheel even goed dat ze smaken over de olie worden verdeeld. Voeg de gamba’s doe en hussel even goed door de olie. Zet in de oven en hussel elke 10 minuten de gamba’s even om. Voeg na een kwartier de boter (welke je in kleine blokjes hebt gesneden) bij het geheel in de ovenschaal en verdeel de peterselie over de gamba’s en bak nog een kwartier af in de oven met 1x husselen. Dien heet op, met een servetje uiteraard!

 

 

mytaste.nl

Salade van Ottolenghi

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voorgerecht | No Comments

Zoals de titel al verraadt is deze salade niet van mij maar van Ottolenghi. En het liefst zet ik zijn hele boek online, want wat een lekkere dingen maakt deze meneer! In het boek gebruikt hij manourikaas, ik heb gewoon halloumi gebruikt, leek me ook heel lekker. En eigenlijk is deze salade al een maaltijd, maar je kan er nog een stukje vlees bij serveren mocht je iemand thuis hebben die altijd perse vlees wil eten. Niet perse noodzakelijk, maar soms heb je van die jongen die denken dat ze niet gegeten hebben als ze alleen maar sla hebben gegeten. Best irritant.

Ingrediënten, 4 personen:

  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 10 groene asperges
  • 200 gram halloumi kaas
  • zakje rucola
  • 1 courgette
  • olijfolie

Dressing:

  • 75 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram basilicumblad
  • zout en peper

Verwarm de oven op 170 graden. Halveer de tomaten, druppel er wat olijfolie overheen en verdeel op een bakplaat met bakpapier. Zet in de oven voor ongeveer een uur. Haal uit de oven en zet apart. Snijd ondertussen de onderste 3 cm van de asperges af en snijd ze door 2en of door 3en in de lengte en grill ze in een pan tot ze gaar zijn. Snijd ook de courgette in dunne plakjes over de lengte, strooi er wat olijfolie overheen en grill of bak deze ook 1 voor 1 in de pan. Snijd daarna de halloumi in stukken van 2 cm dik en grill of bak deze ook kort in de pan. Doe nu de ingrediënten voor de dressing in een blender en mix het fijn. Verdeel de rucola over een mooie schaal, leg er de asperges, courgette, tomaatjes en halloumi op en verdeel net voor het serveren de dressing over de salade. Heerlijk!

mytaste.nl

Vongole

By | Lunch, Recepten, Voorgerecht | No Comments

Dit is misschien wel een van de makkelijkste maar tegelijkertijd lekkerste dingen om te maken. Zeker als je fan bent van de visafdeling. Ik haat het om wakker gemaakt te worden ‘s nachts, maar als je dit bij je hebt mag je voor 1 keer een uitzondering maken en het proberen. Ik denk dat ik het prima vind. Soms maak ik het als tussengerecht en verdeel ik de schelpjes over een aantal borden (vergeet dan niet de olie er ook nog een beetje over heen te druppelen) maar steeds vaker zet ik gewoon een pan op tafel en is het gaan met die banaan. De albert heijn verkoopt ze ook tegenwoordig, al zijn ze daar relatief duur. Maar mocht je dus ooit geen zin hebben naar de visboer te fietsen kan je ze ook prima daar kopen. Serveer het met wat brood en potverdorie, jij gaat de show stelen met dit gerecht! Of gewoon jezelf een enorm plezier doen.

Ingrediënten, voor 1 pan vongole

  • 1 kilo vongole
  • 1 sjalot
  • 4 flinke tenen knoflook
  • 15 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • (veel) olijfolie
  • bosje peterselie
  • 30 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Snijd de sjalot en de knoflook super fijn (zodat de knoflook eigenlijk geperst lijkt, zo klein). Snijd ook de peterselie alvast fijn en haal de blaadjes van de takjes tijm. Doe olijfolie in een diepe bakpan en bedek de hele bodem met olie, doe daar de boter bij en zet op middelhoog vuur. Laat even warm worden. Voeg de sjalotjes toe en bak deze even in het mengsel. Voeg na ongeveer 5 minuten de boter en tijm toe, samen met wat peper en zout en bak nog 2-3 minuten even door. Pak nu een kommetje en giet het hete mengsel in het kommetje. Zet even apart. (Je zou nu ook gewoon de vongole erbij kunnen doen, maar ze verliezen nog veel vocht tijdens het bakken en dan wordt je olie mengsel verdund en minder smaakvol. Ik vind het dus lekkerder om apart te maken, maar als je geen zin of tijd hebt mag de vongole er nu al absoluut bij doen).  Zet het vuur hoger, was de vongole even en doe in de pan. Wacht nu enkele minuten totdat de meeste schelpjes open zijn, haal de pan van het vuur en giet het meeste van het water uit de pan. Zet weer terug op het vuur, voeg je knoflook-olie mengsel toe aan de vongole en schep nog 3x alles om dat het allemaal goed gemengd en bedekt is. Haal van het vuur, strooi er de peterselie en de parmezaanse kaas overheen en dien warm op. Niet. Normaal. Lekker.

mytaste.nl

Panna cotta

By | Nagerecht, Recepten | No Comments

Ik ben niet perse de grootste fan van toetjes (doe mij maar gewoon 3x een voorgerecht) maar deze wilde ik jullie toch niet onthouden. Ik laat hem expres altijd gewoon in het glas, bespaar je jezelf ook een hoop ellende en stress met het omdraaien. Want dat gaat namelijk nooit zoals het in de boeken of op tv gaat, heel irritant. Maar zo ontwijk je dit en kan je alsnog smullen van dit heerlijke toetje!

Ingrediënten (4 glaasjes):

  • 500 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • blaadjes gelatine

Voor de topping

  • 200 gram frambozen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Snijd het vanillestokje open en schraap het de zachte binnenkant er voorzichtig uit. Doe de slagroom in een pan en warm hem op zonder dat hij gaat koken (NIET laten koken, dan gaat hij schiften). Doe als de slagroom warm genoeg is de suiker en de binnenkant van het vanillestokje erbij. Laat nu staan op heel laag vuur, blijf wel roeren zodat het niet gaat koken, voor ongeveer 10 minuten. Doe de 4 gelatineblaadjes in een bakje of glaasje met koud water en laat even liggen zodat ze zacht worden. Haal de pan (na 10 minuten) met room van het vuur, knijp 2 van de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de room. Tot ze opgelost zijn. Doe nu de room in een glas/schaal/iets wat je mooi vindt en zet in de koelkast om zeker 2 uur op te stijven. Maak na 2 uur de topping. Haal er 8 frambozen (voor bovenop) uit en verwarm de rest van de frambozen met de suiker in een pannetje. Mix met een staafmixer fijn, haal de laatste 2 gelatine uit het water, knijp ze uit en doe ze ook bij het mengsel. Laat nu even afkoelen. Haal de glaasjes met room uit de koeling, giet het mengsel voorzichtig over de room en zet weer terug voor 1 uur in de koeling. Leg bij het opdienen de 2 frambozen er overheen en eventueel een blaadje munt.

mytaste.nl

Hamburgers! (YES!)

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Luxe hamburgers is misschien wel het beste gerecht wat je voor een man kan maken. Echt waar, ze lopen allemaal met je weg als je dit maakt en het fijnste is dat ze de eerste uren in ieder geval geen trek meer hebben. Voor de verandering een keer lekker rustig. Dus weet je niet wat je moet maken, wil je wel iets heel erg lekkers eten EN ook nog eens indruk maken? Zeker dit doen. (Besef: mannen koken over het algemeen liever niet zelf. Dus de volgende keer dat je een date hebt wordt je mee uit eten genomen omdat zij het nu willen regelen. =WINNEN!). Graag gedaan.
Ingrediënten, voor 4 hamburgers:

  • 600 gram (mager) rundvlees gehakt
  • 4 kleine ciabatta broodjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 8 plakjes bacon
  • handjevol sla
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • paar groene pepertjes
  • halve rode peper
  • trosje peterselie
  • handjevol Parmezaanse kaas (geraspt)
  • worcestersaus
  • tabasco
  • olijfolie
  • mayonaise
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 1 sjalot, 1 teen knoflook, de rode peper en wat peterselietakjes fijn. Doe het vlees in een kom en voeg er de fijngesneden sjalot, knoflook, rode peper en peterselietakjes bij. Voeg er 2 eetlepels worcestersaus, een paar druppels tabasco aan toe en wat peper en zout, mix goed door en kneed er een bol van. Zet dan even aan de kant. Pak een nieuw kommetje, snijd de avocado doormidden en doe deze (zonder pit natuurlijk) in de kom, snijd 1 tomaat, de andere sjalot en 1 knoflookteen ook fijn en doe erbij. Voeg er wat olijfolie, peper en zout en flinke lepel mayo aan toe en mix goed door. Maak nu de guacamole zo grof of fijn als je wil. Zet als hij klaar is ook aan de kant. Pak een pan en bak alvast de bacon, leg op een bordje als deze klaar zijn. Pak nu het vlees en verdeel deze in 4 porties. Maak er platte burgers van (let op: ze gaan krimpen en dikker worden in de pan dus liefst zo plat mogelijk) en doe ze samen met wat olijfolie in de pan. Bak nu aan beide kanten gaar. Verwarm ondertussen de broodjes in de oven. Snijd de andere tomaat in plakjes, de groene peper in kleine stukjes en leg bij de bacon en de sla op een groot bord. Haal als de broodjes klaar zijn, de broodjes uit de oven en snijd ze open. Doe er wat mayo op, gevolgd door wat sla, de burger, een plakje tomaat, de Parmezaanse kaas en de groene peper. Dien de guacamole apart op zodat je het daarmee helemaal afmaakt. Smullen, smullen, smullen!

mytaste.nl

Witlof met zalm

By | Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Daar is ie weer!

Een snack uit de hoge hoed van mijn moedertje. Ik kom steeds vaker tot de ontdekking als ik iets aan het maken ben dat ik dat gerecht van haar heb geleerd. En ze zijn ook echt altijd even lekker. Ik weet nog dat wij op vakantie waren met vrienden waarvan de man professioneel kok is. In elk restaurant had hij aanmerkingen op het eten en het was nooit helemaal fantastisch, tot hij een simpel gerechtje van mama proefde en het helemaal fantastisch vond. Misschien zei hij het wel omdat hij mama lief vond (zou heel logisch zijn), maar alsnog kon ze die in haar zak steken. Dit hapje maakte ze vaak als we een borrel thuis hadden en was altijd goed.

Ingrediënten, voor een bord met hapjes

  • 1 witlof
  • 250 gram zalm
  • 3 eetlepels geroosterde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paar stengeltjes bieslook
  • halve eetlepel mayonnaise
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Was de witlof en haal blaadje voor blaadje ervan af. Probeer ze mooi heel te houden. Leg ze als een bootje op een bord en snijd ze zalm in kleine stukjes en verdeel de zalm over de witlofschuitjes. Snijd de kappertjes en geroosterde tomaten en bieslook fijn en verdeel over de zalm. Doe de mayonaise, de olijfolie en de citroen bij elkaar en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.  Als je het nog iets dunner wil kan je er wat water bij doen. Schenk uit over de zalm en dien op! Heerlijk!

mytaste.nl
vitello tonato

Vitello Tonato

By | Geen categorie, Lunch, Recepten, Snack, Voorgerecht | No Comments

Ik hoor je denken. “Vitello tonato, lekker origineel”.

En het spijt me, maar hij moest er gewoon op. Want het is echt heel lekker. Nog lekkerder dan zoals ik ze in restaurants proef! Serieus. En mega makkelijk om te maken, dus je maakt snel te blits als je dit als voortje serveert. Als je het probeert zal je zien en proeven waarom ik hem erop heb gezet. Serieus.

Ingrediënten, 4 personen voorgerecht,

  • 250 gram kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paar stengeltjes bieslook
  • paar stengeltjes peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
  • staafmixer

Pak 4 borden en verdeel de fricandeau mooi over de borden. Pak een kommetje en doe er de tonijn in samen met 1 eetlepel kappertjes, de peterselie en 2 flinke eetlepels mayonaise. Doe er wat peper en zout en olijfolie bij. Pak de staafmixer en mix het geheel glad tot een mooi mengsel. Doe er nog een paar druppels water bij zodat het wat dunner wordt en roer nog even door. Verdeel het mengsel over de fricandeau, snijd de bieslook fijn en verdeel over je gerecht. Doe er als laatst nog wat peper en zout over en dien op!

mytaste.nl

Aubergine artisjok borrelhap

By | Geen categorie, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Het was echt best wel moeilijk dit gerecht er zo lekker op de foto uit de laten zien als dat het proefde. Met een broodje gaat dit toch een stuk makkelijker! Desalniettemin is dit wel een hele goeie om op tafel te zetten tijdens een borrel als je wat gasten hebt of gewoon zelfs als bijgerecht als je er zin in hebt. Gezond is het niet echt, lekker is het wel gelukkig. Ik heb dit voor het eerst op een borrel gegeten en wilde meteen het recept. Het is gemaakt door de moeder van een vriendin van mijn moeder. En Yvette (zo heet de vriendin van mijn moeder voor de geïnteresseerden) vertelde dat ze aan iedereen die dit gerecht eet het recept moet geven omdat het zo lekker was. Ik heb er wat aubergine bijgedaan omdat er dan toch nog wat extra vitamines inzitten. Niet echt natuurlijk, dat weet ik ook wel, maar het gaat om het idee. Dus kijk even verder dan de foto en maak het een keer. Wedden dat je Yvette’s moeder onwijs dankbaar bent?

Ingrediënten, voor 1 overschaal:

  • 1 halve aubergine
  • 1 pot artisjokkenharten
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote lepel Hellmans mayo (Ik dacht eigenijk dat het niet zoveel uitmaakte welke mayo je zou gebruiken, maar ik heb me laten vertellen dat dit ECHT HEEL belangrijk is dat je het wel doet. Dus ik heb het maar gedaan.)
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 flinke hand parmezaanse kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 brood om mee te dippen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in hele kleine stukjes. Met schil mag best. Zet een pan op het vuur en bak de aubergine 5 minuten in de pan op matig vuur. Snijd ondertussen de artisjok, knoflook en cheddar kaas in kleine stukjes en doe dit in een kom. Rasp de kaas en doe dit bij het mengsel. Doe er de aubergine bij als deze klaar is en doe er een grote lepel mayo bij. Voeg nog de mosterd toe en mix goed. Zet een half uurtje in de oven en dien warm op met het brood!

mytaste.nl

Mosselen met heerlijker saus van venkel, ui en wijn!

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Vroeger hadden we met de familie een huisje in Frankrijk. Al vanaf dat ik een baby was gingen gingen papa, mama, m’n zusje en ik jaarlijks naar dat huisje. Met mama en mijn zusje ging ik dan overdag naar het strand om eindeloos krabjes te vangen en te zwemmen. Papa bleef thuis studeren tot een uur of 4 en kwam dan naar het strand. Hij trok de warmte niet zo goed. In het begin was dat strandje heel simpel en was er alleen een soort kiosk waar je een drankje kon kopen. Later werd het groter en groter en mooier en mooier en sinds een paar jaar zit er nu een heus buitenrestaurant waar je letterlijk aan zee kan genieten van de heerlijkste gerechten. Hoe ouder we werden hoe minder vaak we broodjes mee naar het strand namen, maar getrakteerd werden op een waanzinnige lunch door papa en mama. En ook als ik daar met vriendinnen op vakantie ging, lunchten we dikwijls daar. Om daarna uiteraard met je dikke pens weer in slaap te vallen op het strand. Iedereens favoriete gerecht is altijd de mosselen geweest en mama en ik konden er een heel jaar naar uitkijken om deze weer te proeven. Jarenlang heb ik geprobeerd ze thuis na te maken, maar het lukte nooit helemaal. Misschien wel logisch ook omdat je niet in de zon zat, scheelt best veel. Laatst was mijn nichtje weer in het huisje geweest en had een vriendje van haar de mosselen nagemaakt en vertelde ze me dat ze het recept bijna helemaal had ontcijferd. Ik heb het toen ook meteen gemaakt, met wat lichte aanpassingen, en toen ik het proefde was het even alsof ik in Frankrijk in de zon zat. Een fantastisch gerecht, grotendeels te danken m’n nichtje!

Ingrediënten, 1 grote pan mosselen:

  • grote bak mosselen (1,5 of 2 kg)
  • 1 venkel
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • venkelzaad
  • 350 ml kookroom
  • 400 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peterselie
  • tijm
  • Stokbrood om mee te dippen

Snijd de venkel en de sjalotjes in dunne ringetjes. Doe wat olijfolie in een pan (liefst een beetje een diepe pan, wel om in te bakken) en voeg de venkel en sjalotjes toe. Zet op laag vuur en bak goed terwijl je het af en toe roert. Voeg ondertussen 2 eetlepels verse tijm en een handjevol fijn gesneden peterselie eraan toe. Snijd of pers de knoflook en voeg deze na 5 minuten toe in de pan. Blijf doorroeren en voeg nog 2 eetlepels olijfolie toe en 2 eetlepels venkelzaad. Doe er nu een glaasje wijn bij en laat dat een beetje verdampen. Voeg nu de kookroom toe en roer goed door. Zet het vuur iets hoger zodat ze de room warm wordt en het goede smaken kan opnemen. Blijf ondertussen goed roeren en laat het lekker pruttelen. Zet nu een diepe pan met een laagje water gemengd met de rest van de wijn op het vuur en laat het koken. Doe er de mosselen in (ze hoeven lang niet allemaal onder water te staan) en doe de deksel op de pan zodat de mosselen gestoomd kunnen worden.Proef ondertussen hoe het roommengsel is geworden en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe. Doe er nu nog 3 eetlepels olijfolie doorheen en laat lekker pruttelen tot de mosselen open zijn gaan staan. Giet de mosselen af en schep ze in mooie diepe borden. Pak een soeplepel en giet de saus (inclusief alle lekkere venkel en sjalot) over de mosselen. Mag best lekker veel zijn. Dien op met wat brood die je kan dippen in je overgebleven saus. Heerlijk!!!

mytaste.nl

Kaassnacks

By | Geen categorie, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Deze snacks zijn niet bepaald gezond, maar zo lekker. Mijn vriendinnen zijn ook helemaal fan van deze kleine knalletjes, dus ik moet ze vaak maken. De eerste keer dat ik ze maakte (en dat zie je natuurlijk niet op een foto, want foutjes gaan niet op de foto) heb ik ze zonder bakpapier op een ovenrooster gelegd. Helaas, maar logischerwijs, had ik er zoveel kaas in gedaan dat ze na 5 minuten te zwaar werden en de kaas zo door de bladerdeeg heen eruit liep. Tot zover die snacks. We hebben uiteraard gewoon de kaas er weer in geschept en ze op gegeten (nooit eten weggooien!!) maar echt mooi was het niet. Om jou kaassnacks wel mooi te krijgen heb je dus 2 opties: 1. Een dichte plaat gebruiken 2. Bakpapier op de plaat leggen. Dan zit je wel goed.

Ingredienten, voor 20 kaassnacks:

  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 100 ml creme fraiche
  • 150 gram Gruyere
  • 4 voorgesneden plakjes jongbelegen kaas
  • peper en zout

Voor de tomatensalsa:

  • 20 cherrytomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 slalotje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • half teentje knoflook
  • peper en zout

verder: staafmixer

Verwarm de oven voor op 190 graden. Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijd ze in 2en. Rasp de gruyere en doe deze in een bakje en voeg hierbij de creme fraiche. Doe er 2 eetlepels olijfolie bij en wat peper en zoutbij en roer even goed door. Leg op de onderste helft van je (doormidden gesneden) bladerdeeg reepje een plakje van de jongbelegen kaas die er precies op past. Maar zodat het bladerdeegvelletje nog wel dichtgevouwen kan worden straks. Pak een lepel en leg per bladerdeegreepje een lepel met de gruyere mix op het plakje kaas. Herhaal dit bij alle plakjes. Als je hier klaar mee bent vouw je de niet belegde bladerdeegkant over de kaas en duw je met een vorkje de zijkanten goed tegen elkaar. Zorg dat de zijkanten goed af zijn gesloten zodat hij straks niet kan lekken! Leg ze op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven tot ze lekker bruin zijn!

Doe ondertussen de tomaatjes, basilicum, sjalot, olijfolie en knoflook in een bakje en pak de staafmixer. Meng het geheel goed totdat het een mooi mengsel wordt. Je mag zelf bepalen of je de salsa grof wilt of meer als een echte saus. Als de ingredienten maar goed gemixt zijn. Voeg er nog wat peper en zout aan toe en wacht tot de kaassnacks klaar zijn. Dien warm op!

mytaste.nl

Spaghetti Aglio e Olio

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Dit gerecht. Deze smaken. Ik kan me serieus geen leven meer voorstellen zonder deze pasta. (lekker dramatisch he?). Nadat ik dit voor het eerst in Italie had gegeten, heb ik het jaren thuis geprobeerd na te maken, toch lukte het me maar matig. Totdat we met een goede familievriend op vakantie waren die chef-kok is. En deze man is niet een beetje kok, hij heeft een heuse michelen ster. Een echte! (Ik prijs mezelf dus nog elke dag gelukkig dat mijn ouders vrienden met deze man zijn geworden.) En toen hij me vroeg wat ik die avond wilde eten, iedereen mocht een avond kiezen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Hij had alles voor me kunnen maken, maar ik vroeg hem dit gerecht te maken. Ik ben meegegaan naar de supermarkt en heb echt iedere stap die hij zette in mijn hoofd geprent en dit de keren daarna gekopieerd. Want, serieus, lievelingsgerecht! Het geheim van een goede aglio olio blijkt heel simpel te zijn. Super verse en goede ingrediënten gebruiken en een beetje geduld hebben!

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram spaghetti of spaghettini
  • 1 hele natte knoflook (Dit is verse, net geoogste knoflook. Het wordt in steeds meer supermarkten verkocht. Als ze dit nog niet hebben, jammer, maar dan zijn 4 teentjes gedroogde knoflook ook voldoende)
  • 1 flinke rode peper
  • 30 gram (bosje) peterselie
  • 130 gram Parmezaanse kaas, aan 1 stuk
  • (veel) extra vierge olijfolie
  • peper uit de molen en zout

Zet water op voor de spaghetti. Snijd ondertussen de stengel van de knoflook en haal het buitenste velletje eraf. Snijd de hele knoflook in kleine reepjes, het hoeft niet super fijn gesneden te worden. Snijd de peper ook in kleine reepjes en gooi dit in een diepe bakpan (wok mag ook) samen met de knoflook. Doe er olijfolie bij net zolang tot de knoflook en de peper onder de olijfolie staan. Voeg wat peper en zout toe. Maar laat het vuur nog even uit. Snijd ondertussen de peterselie heel fijn en rasp de kaas zodat het voor straks klaar ligt. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing (in zout water) en zet op het moment dat je de pasta in het water doet de pan met knoflook en peper op matig hoog vuur. Lekker roeren af en toe zodat ze olie alle smaken van de knoflook en peper overneemt. Giet als de pasta klaar is deze af en doe als de knoflook er een beetje lichtbruin (niet te bruin, want dat wordt het bitter) uitziet, de pasta bij de knoflook en de rode peper in de pan. Zet het vuur laag. En nu komt het belangrijkste: de finishing touch. Hussel de pasta zodat de olie, knoflook en peper lekker verdeeld worden door de pasta. Doe er alle peterselie bij en hussel weer lekker door totdat deze helemaal is verdeeld. Doe dan 1/3 van de kaas erbij en hussel weer. Doe hetzelfde en hussel weer en doe dan voor de 3e keer de kaas bij de pasta. Als je het te droog vindt mag je er nog wat olijfolie bij doen. Doe er peper en zout overheen en dien het op. Smullen!

This dish. The flavors. I seriously can’t remember a life without this pasta (isn’t that dramatic?). After the first time I ate this wonderful dish in Italy, I tried to recreate it at home, but the flavors were not even close to the original Italian taste. Until that day when I was on vacation with a family friend, who happens to be a master chef, and asked me what I would like for dinner. He could have made any dish for me, but I asked him this particular one. While joining him to the supermarket, I imprinted every step he took in my mind and copied this ever since. The secret to a great Aglio Olio turns out to be simple. Just use super fresh and good ingredients and put a lot of love into the dish!

Ingredients (4 servings)

  • 400 grams spaghetti or spaghettini
  • 1 whole damp garlic (This is fresh, just harvested garlic. It is sold in more and more supermarkets. If they don’t have it in your nearest supermarket, too bad, then 4 cloves of dried garlic will do the trick.)
  • 1 large red pepper
  • 30 grams (bundle) parsley
  • 130 grams of Parmesan cheese
  • (Lots of) olive oil
  • Pepper and salt

Start boiling water to cook the spaghetti. Meanwhile, cut the stalk of the garlic and remove the outer skin. Slice the whole garlic into small pieces, no need to finely chop. Slice the pepper into small pieces as well and throw into a skillet (or wok) together with the garlic. Add olive oil until pepper and garlic are completely drenched. Do not heat yet. Finely chop the parsley and grate the Parmesan cheese so it is ready to toss into the pasta later. Cook the spaghetti according to its instruction (in salted water) and right after the pasta hits the water start cooking the garlic and pepper at medium heat. Occasionally stir the ingredients so all flavors are marinated into the oil. When ready, drain the pasta and when garlic is golden (not too gold, this will give a bitterly taste) ad the pasta into the skillet with garlic and pepper. Reduce the heat to low level. Get ready for the most important part: adding love. Toss the pasta so the oil, garlic and peppers are evenly spread through the spaghetti. Add your finely chopped parsley and toss again until all is completely mixed. Add 1/3rd of the Parmesan cheese and toss again. Repeat this two times until all cheese is added into the pasta. If you find your pasta is a bit dry, add some olive oil. Top with some pepper and salt and your ready to serve.

 

mytaste.nl

Crostini met brie

By | Geen categorie, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Dit is een super makkelijke snack en heel erg lekker! Je kan ze combineren met een salade of er gewoon heel veel maken dat je ze voor bij de borrel eet.

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta
  • 1 brie (de meest romige die je kan vinden)
  • sla
  • honing
  • 10 plakjes ardennerham
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de (ongebakken) ciabatta schuin in mooie dunne sneetjes. Leg bakpapier op een bakplaat en leg de sneetjes ciabatta naast elkaar erop. Druppel wat olijfolie over elk stukje en wrijf met je vinger de olie een beetje uit om het te verdelen. Snijd de brie in lange smalle stukjes zodat ze mooi op elk stuk ciabatta passen. Leg per snede ciabatta 1 plakje brie erop en strooi er wat peper en zout over. Zet nu ongeveer 7-10 minuutjes in de oven totdat de brie een beetje bruin en mooi gesmolten is. Haal uit de oven, doe per ciabatta wat sla eroverheen en verdeel de ham over de ciabatta’s. Snijd een paar stengeltjes bieslook fijn en strooi dit eroverheen en druppel wat honing en olijfolie over de ciabatta. Dien op als de brie nog warm is, dan is het het lekkerst!

mytaste.nl

Kaascroutons

By | Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Deze extreem makkelijke maar o zo lekkere (grote) kaascroutons zijn heerlijk bij soep of bij een salade. Of gewoon bij een borrelplank om te beleggen. Pas wel even op: je gaat er heel makkelijk van overeten, juist omdat het zo lekker is! Eet ze als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst en ook nog knapperig.  Je kan ze los eten, je kan ze ook gebruiken als onderdeel van een maaltijd. Het is altijd wel goed! Ik ben er verslaafd aan en maak ze ongeveer bij elk gerecht wat een stukje brood wel kan gebruiken. Ze blijven lekker!

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta voorverpakt
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • bosje tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de (nog niet gebakken) ciabatta in hele dunne plakjes. Pak een bakplaat en leg er bakpapier overheen. Leg de ciabatta plakjes naast elkaar verdeeld over de bakplaat. Schenk wat olijfolie over elk ciabatta plakje en verdeel de olie met je vingers over het gehele schijfje. Doe er wat zout en peper overheen en beleg elk plakje ciabatta met flink wat parmezaanse kaas. Pak de tijm en strooi de tijm over de ciabatta heen. Druppel zo nodig nog wat olijfolie over de ciabatta’s. Zet ze overplaat 10-15 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Dien warm op!

Plaatpizza met gorgonzola

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Niet zo lang geleden was ik nog vaak in staat om zelf vers pizza deeg te maken als ik zin had in een pizza. Tot ik de hartige taart deeg uitvond. Toen was het wel gedaan met mijn ambitie om zelf deeg te gaan staan maken. Dit is zoveel makkelijker! En ook gewoon mega lekker. Deze plaatpizza heb je in een half uurtje gemaakt en je kan hem als je hem warm wil nog even terugleggen in de oven. De truc om de bodem krokant te krijgen is namelijk om hem zonder beleg eerst even in de oven te leggen!

Ingrediënten, 1 plaatpizza:

  • 6 velletjes hartige taartdeeg
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 100 gram gorgonzola
  • 10 cherrytomaatjes
  • gemengde salade
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de taartdeeg velletjes ontdooien en leg ondertussen bakpapier op een bakplaat. Let de velletje in een rechthoek tegen elkaar aan en laat ze een halve centimeter overlappen. Duw goed aan zodat het 1 grote pizza wordt. Zet in het midden van de over en bak ongeveer 10-15 minuten tot hij er mooi bruin en knapperig uitziet. Snijd ondertussen de mozzarella, gorgonzola en tomaatjes in kleine stukjes. Haal de plaatpizza als hij klaar is uit de oven en verdeel de mozzarella, gorgonzola en tomaatjes erover. Doe er wat peper en zout overheen en zet 5-10 minuten terug in de oven dat de kazen lekker kunnen smelten. Haal uit de oven en verdeel wat salade eroverheen en besprenkel met olijfolie. Snijd in kleine stukjes en dien op!

Kippetjes

By | Geen categorie, Hoofdgerecht, Recepten, Snack | No Comments

Pittige kip uit de oven

Makkelijk, lekker en goedgekeurd door mannen. Niks meer aan doen lijkt me. Als je veel mensen te eten hebt gooi je een aantal van deze kleine pootjes in een overschaal en maak je los je sausje en iedereen denkt dat het mega veel werk is geweest. Hij is een beetje spicy, maar niet te, dus als je van pittig eten houdt is dit zeker een aanrader. Eet hem met een simpele sla ernaar of , nog beter, frietjes uit de oven!!!

Voor 4 personen (onderdeel van een hoofdgerecht of als snack)

  • mini drumsticks (ong. 20)
  • Cayenne peper
  • Chilisaus
  • Worchestersaus
  • Olijfolie
  • Peper + zout
  • Bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de drumsticks in een kom, besprenkel met wat olijfolie en gooi er ongeveer een half theekopje bloem overheen. Hussel dit tot alle kip bedekt is met de bloem en doe er dan nog 2 eetlepels cayennepeper overheen. En hussel weer door. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid de kip over de bakplaat. Plaat de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. Draai de kippetjes halverwege zodat ze aan beide kanten lekker bruin worden. Doe ondertussen een theekopje chillisaus in een pan, doe er een 3 eetlepels worchestersaus bij en 2 eetlepels olijfolie. Voeg peper en zout toe en als je de saus iets dunner lekkerder vindt doe je er er nog wat water bij. Warm de saus op een laag vuurtje even op en giet deze over de kippetjes als ze uit de oven komen. Heerlijk!

Beef tagliata

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Beef Tagliata

Zo ongeveer het allermakkelijkste maar meest smaakvolle gerecht wat er bestaat. Vooral mannen maak je hier blij mee omdat je eigenlijk gewoon een biefstuk eet (tenminste dat denken ze, maar stiekem met toch ook een beetje sla). Het is heerlijk voor in de zomer, maar ik eet het eigenlijk het hele jaar als ik er zin in heb! Belangrijk (en deze zin gaat nog vaker terugkomen) is dat je werkt met de beste ingrediënten die je kunt betalen. Er zit zoveel smaakverschil tussen bijvoorbeeld een goede buffelmozzarella en goedkope dat je nooit meer anders wil als je ooit de buffelmozzarella hebt geproefd. En dat geldt ook voor het vlees! Dus bespaar niet en eet zo nog lekkerder!

Ingrediënten: (2 personen)

  • 70 gram rucola
  • 2 redelijk flinke biefstukken/entrecotes
  • 40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 10 cherrytomaatjes
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • boter of olijfolie om te bakken
  • handjevol pijnboompitten

Verdeel de rucola over een mooie schaal, snijdt de tomaatjes in 2en en rasp de kaas. Mix 4 eetlepels balsamico met 2 eetlepel olijfolie en doe er wat zout en peper doorheen. Zet een pan het vuur en bak de pijnboompitten een beetje bruin. Leg daarna apart. Zet daarna de pan op hoog vuur en verwarm de (bak)boter. Leg het vlees in de pan en bak het 3 minuten per kant (voor medium-rare). Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bedek het met wat aluminiumfolie en daaroverheen weer een handdoek om het vlees even te laten rusten. Zo wordt het vlees super mals! Wacht 10 minuten en snijd dan het vlees in smalle plakjes en verdeel dit over de rucola. Strooi er de pijnboompitten, tomaatjes en de parmezaanse kaas overheen en besprenkel met de balsamico dressing.

Salade Nicoise

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Salade Nicoise

Zo weinig origineel om deze salade op je site te hebben, maar hij is zo super super lekker. Hij mag gewoon niet ontbreken. Het allerlekkerst is hij natuurlijk op vakantie, als je met je voeten in het strand zit en de zon op je (verbrande) hoofd aan het schijnen is. Maar hij doet het ook heel goed op een zomeravond of als een heerlijke lunch. Ik eet hem persoonlijk liever zonder boontjes omdat ik die smaak minder lekker vind, maar je kan uiteraard als je zelf van bonen houdt deze toevoegen! Het is tenslotte jou feestje he!

Ingrediënten, 2 personen, lunch.

  • 100 gram gemengde salade
  • 1 blikje tonijn in water
  • 2 eieren
  • 10 tomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 15 groene olijven met pit
  • mosterd
  • olijfolie
  • rode wijn azijn
  • peper + zout

Kook de eieren in 8 minuten hard. Snijd ondertussen de tomaatjes en de ui in kleine stukjes. Giet de tonijn af en haal uit het blik. Verdeel in een mooie schaal de sla en verdeel daarover de tonijn. Leg de tomaatjes en de ui op de sla en voeg de olijven toe. Mix 1 eetlepel mosterd met 2 eetlepels rode wijn azijn en 3 eetlepels olijfolie tot een mooi mengsel. Voeg er naar smaak wat peper en zout aan toe. Snijd als het ei klaar is het in mooie stukjes en verdeel deze ook over de salade. Giet de dressing erover en je bent klaar! Heerlijk!

Broodje rosbief

Broodje rosbief

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Mocht ik ooit zwanger worden (laat dit vooral m’n vriend niet horen die rent echt gillend weg) dan gaat denk ik mijn grootste gemis het niet kunnen eten van rood vlees worden. Niet normaal hoe lekker dat is! Rosbief, filet american, biefstukkie. Krijg er nu al water van in mijn mond als ik eraan denk. En dan te bedenken dat ik net heb gegeten. Maargoed, het is nog lang niet zo ver. Dus lief: je kan opgelucht ademhalen. En ik kan nog even doorgaan met m’n hobby: vlees eten!

Ingrediënten (voor 2 grote broodjes)

  • 1 grote ciabatta of liever 2 broodjes waar je zin in hebt
  • 150 gram rosbief
  • 50 gram gemende sla
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • truffelmayonaisse
  • Gedroogde tomaatjes of cherry tomaatjes
  • halve rode ui
  • Olijfolie
  • Peper + zout

Bak de ciabatta volgens instructie in de oven. Schaaf ondertussen de kaas, snijd de ui en bak de pijnboompitten in een koekenpan een beetje bruin. Snijd als de ciabatta klaar is hem open en in tweeën en verdeel er wat sla over. Leg daar lekker veel plakken rosbief overheen en strooi de kaas en de pijnboompitten eroverheen. Druppel er wat olijfolie en peper en zout over de rosbief. Verdeel de tomaatjes en doe er als laatst een paar flinke klodders truffelmayo op en je bent klaar! Smakelijk!

Friet uit de oven

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Homemade friet

Laat ik het niet onder stoelen of banken steken. Ik hou van friet. Lekkere vette friet met mayo. The best. Maar dit is natuurlijk niet te doen als je ook nog een beetje op gewicht probeert te blijven en gewoon in je broeken wil blijven passen. Daarom heb ik expres ook geen frituur in huis (tip van dag! graag gedaan), dat zou echt escaleren. Als vervanger maak ik soms deze frietjes uit de oven, tikkie gezonder maar wel super lekker! En niet-normaal makkelijk.

Ingrediënten (2 personen, bijgerecht)

  • 4 grote lichtkruimige aardappelen
  • olijfolie
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd ze in lange frietjes van 1cm bij 1cm. Hou ze even onder de kraan en dep ze daarna droog. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier een beetje uit elkaar. Strooi er wat zout en olijfolie overheen. Bak ze ca. 60 minuten in de oven, schep halverwege om. Hou ze wel goed in de gaten vanaf 50 minuten want vooral de puntjes kunnen hard gaan!

Pannenkoeken

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Pannenkoeken!

I love pannenkoeken. Ik maak ze alleen echt te weinig. (misschien ook wel beter) Ik vind het altijd zo lastig namelijk om als je een mooie hebt gemaakt, deze op een bord te doen en dan vervolgens er nog 5 moeten maken voordat je mag eten. Killing. Maar als ik ze maak ga ik ook wel ‘’all the way’’. Helemaal gekkenhuis.

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 eetlepel kaneel
  • stroop
  • poedersuiker
  • nutella (voor de echte diehards)

Mix de bloem, melk, eieren door elkaar tot een mooi mengsel. Prak de banaan en mix deze er ook doorheen. Verwarm een koekenpan en doe er een klontje boter in. Doe wat van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken 1 voor 1 in de pan lekker bruin en gaar. Draai halverwege om, zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden. Het liefst eet je elke pannenkoek natuurlijk meteen op als je hem afhebt, maar als je er nog 5 moet maken leg de pannenkoek dan op een bord en leg weer een bord op de pannenkoek. Zo blijven ze enigszins warm. Strooi bij het opdienen wat blauwe bessen eroverheen. En uiteraard wat stroop, poedersuiker en nutella!!!

Beef chimichurri

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Beef Chimichurri

Ik heb veel dagen dat ik probeer vlees over te slaan, maar er zijn dagen dat ik gewoon zin heb in een goed stuk vlees. En dan het liefst lekker rood. Varkensvlees eet ik eigenlijk nooit (te vet) maar van de koe is eigenlijk bijna alles wel lekker. Mijn lievelings is een goed stuk entrecote met een frisse smaak erbij. Chimichurri heb ik uiteraard niet bedacht, I wish, maar beter het idee goed gejat dan slecht bedacht. Als ik dit maak houd ik me nooit precies aan dezelfde hoeveelheden, het gaat meer op smaak. Dus wees vooral creatief met hoeveelheden (uiteraard voorzichtig met de rode peper) en blijf veel proeven! Serveer dit vlees met de frietjes die ook op deze site staan en een basissalade die ik ook op de site zal zetten. Heerlijk!!!!

Ingrediënten, (voor 2 personen)

  • 2 grote stukken entrecote van goede kwaliteit (als je liever biefstuk of rib eye wil mag dat ook)
  • bosje peterselie
  • bieslook
  • 1 rode peper
  • 10 basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • rode wijn azijn
  • peper en zout

Verder:

  • blender of iets anders om het makkelijk mee te mixen

Doe wat takjes peterselie, de basilicum, stengeltjes bieslook, halve rode peper en 1 eetlepel gedroogde oregano in een mixertje. Doe er 3 eetlepels rode wijn azijn, 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper bij. Mix het mengel kort, maar houd nog wel wat grove stukjes. Meestal is de chimichuri zo al lekker genoeg, maar als je nog wat extra van bepaalde kruiden toe wil voegen mag dat altijd! Het lekkerst wordt de chimichuri als je hem een uurtje (of 2) in de ijskast zet. Dan trekken de smaken echt lekker in. Meteen eten is uiteraard ook heerlijk. Bak op het laatst de entrecote 2 minuten aan elke kant (zo wordt het medium-rare) en haal van het vuur. Leg de entrecotes op een bord en doe er wat aluminiumfolie overheen en leg daarover een theedoek. Laat het vlees zo 10 minuten ‘’rusten’’. Leg het daarna op een mooie schaal en verdeel met een theelepel de chimichuri. Doe de rest in een bakje en zet op tafel, want extra zul je zeker nodig hebben!

Caesar salad

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Caesar salad

Deze is zo te gek! Een echte klassieker. Deze salade heeft zoveel smaak dat je weer veel te veel gaat eten en het nog amper een gezonde maaltijd kan noemen. Schande. Maar als je er maar van geniet is het het waard. Zoals gezegd doet deze salade het ook altijd goed bij mannen, waarschijnlijk omdat er niet kinderachtig gedaan wordt met de vulling van de salade. Een topper als lunch, heerlijk als bijgerecht!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram kipfilet (als je een beetje lui bent en zelf niet de crispy chicken wil maken, hebben 9 van de 10 markten tegenwoordig ook ”krokante kipfiletschnitzel”. Mega lekker en je bent maar de helft van de tijd kwijt want je hoeft ze alleen maar op te warmen in pan. Deze tip heb je overigens niet van mij, ik moet zelf koken natuurlijk aanmoedigen).
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 15 kersttomaatjes
  • 1 kropsla of 2 baby romaine sla kroppen
  • 5 witte boterhammen (als je kant en klare kip koopt hoef je nog maar 2-3 witte boterhammen te hebben)
  • 1 ei voor de kip
  • 4 eieren voor op de sla
  • witte wijn azijn
  • olijfolie
  • mayonaise
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een flinke pan met ruim water op het uur om te koken. Leg 3 witte boterhammen op elkaar en snijd deze in mooie vierkantjes. Verdeel ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel de stukjes brood met olijfolie, peper en zout. Hussel het brood even lekker zodat de olijfolie goed verdeelt wordt. Leg de bakplaat in de oven en bak de croutons circa 10 minuten tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Maal ondertussen de andere 2 witte boterhammen fijn in een blender of keukenmachine. Klop in een bakje 1 ei los en haal de kip door het ei en leg ze dan in het broodkruim terwijl je ze een paar keer omdraait. Zorg dat de hele kipfilet bedekt zijn is het kruim en bak hierna deze dan in een pan bruin en gaar. (Of sla deze stappen over als je je kippetje gewoon pan klaar hebt gekocht en warm je kip alleen op.)

Pers de teentjes knoflook en doe deze in een bakje, doe er 3 lepels mayonaise bij en wat peper en zout. Meng dit geheel goed en voeg er dan nog een beetje water bij om het wat dunner en meer als een dressing te maken. Snijd de tomaatjes in stukjes en rasp de parmezaanse kaas. Verdeel de sla in een kom of 2 borden en leg daar de tomaat, kaas, croutons op. Als het water in de pan kookt doe er er een paar flinke scheuten witte wijn azijn bij (dit zorgt ervoor dat het ei straks goed bij elkaar blijft). Pak dan een lepel en draai terwijl het water kook met je lepel in een rondje dat het water begint te draaien in de pan. Doe dit totdat het water echter goed ronddraait. Leg dan de lepel weg, pak een ei, tik hem kapot en maak hem in een vloeiende beweging open precies boven het midden van de pan. Het ei zal in het water een zakje worden. Herhaal dit met alle eieren en kook ze 3 minuten. Haal ze met een soeplepel uit de pan en leg ze op de salade. Snijd de stukjes kip in stukjes en verdeel ook over de salade. En net voor het opdienen verdeel je lekker de knoflook mayonaise over de sla! Enjoy!
(Mocht je pocheren te moeilijk vinden, kan je uiteraard ook gewoon de eieren koken, pellen, snijden en verdelen over de sla. Even lekker)

Pizza/Flammkuchen

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Flammkuchen die geen flammkuchen meer genoemd mag worden

Dit gerecht is een iets uit de hand gelopen flammkuchen. Het idee was lean en clean, is toch niet helemaal gelukt. Maar hij is er niet minder lekker op geworden. Eerder lekkerder eigenlijk. Het romige van de creme fraiche en de kaas mixed perfect met het licht pittige van de salami. Vergeet er niet wat peper overheen te doen, maakt het allemaal net wat lekkerder!

Ingrediënten, 1 flammkuchen

  • 300 gram bloem
  • 7 gram gist
  • snufje zout
  • 190 ml lauwwarm water
  • 1 bakje creme fraiche (125 gram)
  • 100 gram spinata romana (of een andere lekker vette salami naar jou smaak)
  • 1 ui
  • 10 lekkere knapperige cherrytomaatjes
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 75 gram gruyère of manchego (welke jij het lekkerst vindt, ik kies altijd voor gruyère)

Verder:

  • Bakpapier
  • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem samen met de gist en 1 eetlepel zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Als je klaar ben met kneden en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Meng de creme fraiche met de kaas en doe er lekker wat peper en zout bij. Doe er nog 2 eetlepels water bij om het net iets vloeibaarder te maken en 1 eetlepel olijfolie. Snijd de ui in ringen en de tomaatjes in dunne plakjes. Als het deeg goed gerezen is, leg je de bol op een bakpapier (dit is handiger voor straks want dan hoef je hem niet met over te tillen en blijft hij heel) en rol hem met een deegroller uit tot een lekkere dunne pizza. Mag rond, mag vierkant. En hoe dik jij hem wil mag je zelf een beetje bepalen. Bedenk wel dat hij in de oven nog dikker gaat worden dus dat hoe hij eruit ziet voordat hij erin gaat niet de werkelijke dikte is. Doe het zo dun mogelijk dus. Als je dat gedaan hebt verdeel je met een lepel het crème fraiche mengsel over de plaat en doe je daar de stukjes spinata overheen. Verdeel de cherrytomaatjes en de ui er ook over. Strooi er wat peper en zout overheen en besprenkel de pizza met een heel klein beetje olijfolie. Bak op een bakplaat 15 minuutjes in de oven, of een paar minuutjes langer als je hem iets bruiner wil!

Salade met zalm

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Makkelijke salade met gerookte zalm

Deze salade krijgt altijd erg veel complimenten (let maar op) terwijl het misschien wel het makkelijkste gerecht van deze site is. Zo zie je maar weer, sommige dingen hoeven niet ingewikkeld te zijn om goed te zijn. De rooksmaak van de zalm combineert heerlijk met roze wijn azijn en de lichte smaak van de asperges. Met een beetje brood erbij volstaat het als een maaltijd!

Ingrediënten (4 personen, voorgerecht)

  • 250 gram gerookte zalm
  • 150 gram sla (mix van rucola of wat je lekker vindt)
  • 30 gram pijnboompitten
  • citroensap
  • 150 gram groene aspergetips
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • balsamico

Verdeel de sla over 4 bordjes en verdeel daar de gerookte zalm over. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en kook de asperges volgens gebruiksaanwijzing gaar (maar vaak: 3 minuten in een bodempje water) en giet af. Doe de pijnboompitjes in een pan en rooster ze op laag vuur totdat ze lekker bruin zijn. Verdeel deze over de bordjes samen met de asperges. Meng in een kommetjes 1/3 rode wijn azijn, 1/3 olijfolie en 1/3 balsamico met 1 eetlepel citroensap. Doe er zout en peper naar smaak bij. Druppel over elk bord wat dressing en dien op!

Vijgenbrood

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Super smaakvol vijgenbrood

Als je van de zoete smaak van vijgen houdt is dit werkelijk een knaller. De zoete smaak van de vijgen combineert heerlijk met het licht pittige van de geitenkaas. En warm uit de oven is het helemaal genieten!

  • 300 gr bloem
  • 190 ml water
  • 7 gram gist
  • theelepel zout
  • 3 vijgen
  • 150 gram geitenkaas
  • honing
  • 1 granaatappel
  • paar takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels crème fraiche

Verder:

  • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem samen met de gist en 1 theelepel zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Als je hebt gekneed en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Pak daarna bakpapier en leg de bol op het bakpapier. Rol met de deegroller het deeg tot een dunne platte pizza. (het wordt nog een stuk dikker in de over, dus probeer hem lekker dun te rollen). Verdeel hierna met een lepel de crème fraiche over het deeg en verdeel daarop de vijgen die je in mooie dunne plakjes hebt gesneden. Snijd de geitenkaas ook in dunne plakjes en leg deze erop. Snijd de granaatappel doormidden en tik met een zware lepel op de bovenkant zodat de pitjes eruit vallen. Gebruik zoveel pitjes als je wil en verdeel deze over de geitenkaas. Strooi er nog de rozemarijn takjes overheen en bedruppel het met wat olie. Bak rond de 12-15 minuten in de oven, maar houdt hem goed in de gaten! Heerlijk!

Spicy omelet

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Spicy Omelet

Ei. Ik vind het maar lastig. Het is namelijk absoluut niet een van mijn lievelingssmaken. Een quiche zal ik dan ook niet heel snel maken. Daarom ben ik ook hard aan het werk om een ‘’ei-vrije-quiche’’ te produceren. It’s worth the shot. Maar terugkomend op een ei, ik kan niet zo goed uitleggen wat ik er niet fantastisch aan vind maar moet het wel af en toe van mezelf blijven eten. Daarom, toen ik een omelet ging maken heb ik er zoveel mogelijk andere lekkere verse kruiden en ingrediënten in gedaan om hem zo fris mogelijk te laten smaken. Smaak is natuurlijk super subjectief maar ik vind deze omelet heel lekker!

Ingrediënten: (2 omeletten)

  • 5 eieren
  • 250 ml melk
  • paar takjes peterselie
  • 2 bosuitjes
  • ¼ rode peper
  • snufje cayennepeper
  • snufje kerriepoeder
  • 10 cherrytomaatjes
  • boter
  • peper en zout

Snijd de peterselie, bosuitjes en rode peper heel fijn. Doe daarna de eieren met de melk in een kom en voeg daar de peterselie, bosuitjes en rode peper aan toe. Mix goed door elkaar en voeg er de cayennepeper en de kerriepoeder bij. Zet een pan op matig hoog vuur en smelt er een beetje boter in. Doe als de pan goed warm is de helft van de ei-mix in de pan (klop nog even goed door net voordat je het in de pan doet zodat alle ingrediënten verdeelt zijn) en laat het zich verdelen over de pan dat het een mooi rondje is. Bak totdat het een mooie vaste omelet wordt en aan de onderkant een beetje bruin is en los is gekomen. Als je wil kan je het omelet nog draaien maar dit is in principe voor de garing niet nodig en grote kans dat je hem ermee kapot maakt. Leg op een bord en strooi er de gesneden tomaatjes overheen. Doe er nog wat peper en zout over en voila! Een heerlijke lunch. Niet vergeten nog de andere omelet ook nog even te maken als je een gast hebt!

Bloemkoolsoep

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Bloemkoolsoep met saffraan

Ik had voor de verandering een dag dat ik alleen maar gezond wilde eten maar geen inspiratie had. Op zo’n dag ga ik letterlijk naar de supermarkt en kijk ik op de groenten afdeling wat me lekker lijkt. Vrijwel nooit is een bloemkool dan de gelukkige winnaar, maar voor deze soep leek dit me wel lekker. En dat was het ook zeker!!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 blokje groentebouillon
  • theelepel draadjes saffraan
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram creme fraiche
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper + zout

Snijdt de knoflook en ui en fruit deze samen met wat olijfolie een paar minuten in een diepe pan. Snijd de trosjes los van de bloemkool en doe ze bij de ui en knoflook. Ze hoeven niet perse heel klein te zijn. Doe er de theelepel saffraan bij en het bouillonblokje en overgiet de bloemkool met water tot deze helemaal onderstaat. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een lekkere dikke soep. Als je hem te dik vindt mag je er best nog wat water bij doen. Doe een beetje zout en een beetje peper erbij en roer de creme fraiche er doorheen. Doe bij het opdienen wat gesneden peterselie in de kom met soep en je hebt een heerlijke maaltijd!!!

Appeltaart

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Dit recept stond al vanaf het begin op mijn blog maar mag eigenlijk echt wel wat meer aandacht. Want zoiets lekkers mag niet in de vergetelheid raken. Ik heb echt lang niet altijd tijd (en zin) om zelf een appeltaart te maken en bak met hetzelfde gemak een kant en klare cake (flinke zonde, maar hoe lekker is dat?!) om die meteen op te kunnen eten. Als je een keer een halve dag vrij hebt en zin hebt om je appel-schil-skills te trainen kan ik je dit zeker aanraden! Het is namelijk wel echt een heerlijke appeltaart, dus ik zet hem graag nog even in de spotlights!

Ingredienten: (1 taart)

  • 320 g bloem
  • 210 g suiker
  • zakje vanillesuiker (7 gram)
  • snuf zout
  • 220 g boter
  • 1  ei
  • 20 dl water
  • 7  appels
  • 40 g rozijnen
  • kaneelpoeder

Verder:

  • springvorm

Verwarm de oven op 170 graden voor. Zorg dat de boter zacht is (mag even in een pannetje gesmolten worden op laag vuur) en meng de bloem, vanillesuiker, zout, boter en het ei door elkaar. Voeg daarbij de helft van de suiker (+-100 gram). Mix goed, met je handen of met een mixer tot het een mooi deeg wordt wat alleen al zo lekker ruikt! Als het nog te plakkerig is voeg je wat bloem toe en als het iets te los is voeg je wat boter toe. Vet daarna de springvorm helemaal in met boter en schil de appels en snij deze in kleine stukjes. Doe ze in een aparte kom en voeg de rest van het suiker, de rozijnen en naar smaak wat kaneelpoeder toe. Meng dit goed. Haal dan een klein stukje wat je denkt nodig te hebben voor op de taart van het deeg af en ‘’bekleed’’ de springvorm lekker met het deeg. Ook de zijkant omhoog. Druk het lekker aan. Doe daarna het appelmengels in de springvorm. Als je nu veel tijd hebt kan je van het deeg wat je hebt nu mooie dunne reepjes maken en deze zoals een echte appeltaart hoor te hebben erop leggen. Als je minder tijd hebt doe je het wat sneller en wordt je taart iets minder mooi maar wel even lekker! Zet de taart in het midden van de oven voor 60 minuten tot hij mooi bruin is. Laat even afkoelen maar eet hem vooral als hij nog een beetje warm is! 

Apple pie

I can be very honest about this, this recipe is just a simple but really good apple pie. No crazy or difficult scenes around it, not a crumble pie, not wrapped like a cake. It’s just an ordinary apple pie. But a delicious one!

Ingredients: (1 pie)

  • 320  grams of flour
  • 210  grams of sugar
  • vanilla sugar (7 grams)
  • a pinch of salt
  • 220  grams of butter
  • 1  egg
  • 20 dl of water
  • 7  apples
  • 40  grams of raisins
  • cinnamon powder

Additional:

  • spring form pan

Preheat the oven to 170 degrees Celsius. Make sure the butter is soft (you can melt it in a small pan on low heat) and mix the flour, vanilla sugar, salt, butter and egg together. Add half the amount of sugar (+- 100 grams). Mix thoroughly with your hands or a mixer until you have a nice dough which already smells so good! If the dough is still too sticky add some more flour if it’s too loose add some more butter. Grease the spring form pan with butter and peel the apples and slice them into small parts. Put them in a separate bowl and add the other half of sugar, raisins and cinnamon powder as you like. Mix everything well together. Separate a small amount of dough which you will need to cover the pie on top, place the rest of the dough in the spring form pan. Press down nicely until the entire pan (bottom and sides) is covered with dough. Add the apple mixture into the spring form pan. If you have enough time, create small strokes of dough like you would when making a real old fashioned apple pie. If you have a little less time do it really fast maybe it will look less pretty but it will definitely taste just as good! Place your pie in the middle of the oven for about 60 minutes until nicely brown. Let is cool for a minute but surely eat it when it’s still warm!

Rozemarijn cracker

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Grote cracker met tijm en rozemarijn

Dit is het perfecte hapje voor erbij. Voor naast je salade of naast je borrelhap. Je kan hem eigenlijk met alles eten. Denk Humus, tapenade of zelf wat vlees zal er heerlijk bij smaken. De smaak van de cracker is namelijk vrij simpel maar zal wel die van het hapje erop versterken. Enjoy!

Ingrediënten: (Voor 1 grote cracker)

  • 200 gram bloem
  • 120 ml water
  • 7 gram gist
  • zout
  • paar takjes rosemarijn
  • paar takjes tijm
  • olijfolie

Verder:

  • bakpapier
  • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de bloem samen met de gist en 1 eetlepel zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Dat is lang. Inderdaad. Want het is zeker niet het leukste klusje van de wereld, maar doe het toch maar even want het is echt lekkerder en vooral noodzakelijk. Als je heb gekneed en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Pak de bal en doe er dan de fijngesneden tijm en rosermarijn bij en kneed de bol weer een beetje tot het allemaal mooi is verdeeld. Leg dan de bol weer in de bak en laat nog een half uurtje rusten. Bak daarna een stuk papier en leg de bol daarop. Rol nu met een deegroller de bol tot een super dunne mooie pizza. Of elke vorm die je leuk lijkt. Sprenkel er wat olijfolie erover en wat grof zeezout en doe hem 12 minuutjes of tot hij lekker bruin en knapperig is in de oven. Dien voor het beste resultaat hem warm op! Heerlijk!

Large cracker with thyme and rosemary

This is the perfect side snack with your salad or drinks. You can actually eat it with anything. Think humus, tapenade or even some meat will be delicious. The flavor of the cracker is in fact quite simple but it wil strengthen with every bite. Enjoy!

Ingredients (for one big cracker):

  • 200 grams of flour
  • 120 ml of water
  • 7 grams of yeast
  • Salt
  • Few sprigs of rosemary
  • Few sprigs of thyme
  • Olive oil

Additional:

  • Baking paper
  • Rolling pin

Preheat the oven to 220 degrees Celsius. Place flour, yeast and one tablespoon of salt into a bowl, slowly add water and mix the batter into a nice ball. Knead for 10 minutes. I know that’s long. Certainly this is not the most fun thing to do in de world, but you just have to stick it out because it makes the flavor a lot better and above all its just necessary. Once kneaded into a nice smooth ball, put it back into the bowl and place a towel over it. Let it rest for at least one hour. After letting it rest for a while, take the ball out and add some of the finely chopped thyme and rosemary and knead until all is evenly spread throughout the dough. Let it rest for another half hour. Take a piece of baking paper and roll the ball with a rolling pin until you have a nice thin pizza bottom. Or any shape you think is nice. Drizzle with a bit of olive oil and some sea salt and place in the oven for 12 minutes until nice and brown. Serve warm for best results! Delicious!

Flammkuchen met zalm

By | Lunch, Recepten, Snack | No Comments

Flammkuchen met gerookte zalm

Dit gerecht at ik ergens in een restaurantje in Amsterdam en ik besefte me vrij snel daarna dat ik dit thuis ook moest gaan maken. Het is de perfecte zondagavond snack en door de zalm voel je je net iets minder ongezond dan als je shoarma had besteld. Ja je leest het goed. Shoarma. Ik hou van een lekkere vette shoarma rol op z’n tijd, maar het is wel heel fijn als je het met dit gerecht af kan wisselen.. Het is daarnaast een heerlijk borrelhapje met een beetje salade erbij dus aarzel niet om dit te maken als je gasten hebt!

Ingrediënten (voor een +- 1 bakplaat grote flammkuchen)

  • 300 gram bloem
  • 190 ml water
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel zout
  • 300 gram gerookte zalm
  • wasabipasta
  • mayonaise
  • 90 gram zeewier
  • pakje creme fraiche
  • peper + zout
  • olijfolie

Verder:

  • bakpapier
  • deegroller

Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de bloem samen met de gist en het zout in een kom, giet langzaam het water erbij en meng het beslag met je handen tot een mooie bol. Haal als het een bol is hem uit de kom en kneed deze bol 10 minuten. Dat is lang. Inderdaad. Want het is zeker niet het leukste klusje van de wereld, maar doe het toch maar even want het is echt lekkerder en vooral noodzakelijk. Als je heb gekneed en het is een mooie soepele bol leg je hem terug in de kom, doe je er een theedoek overheen en zet je hem in de hoek op de aanrecht. Laat hem nu zeker 1 uur met rust. Bak daarna een stuk papier en leg de bol daarop. Rol nu met een deegroller de bol tot een super dunne grote rechthoek. De dikte mag echt 0,5 cm zijn, dat ze bijna denkt dat hij te dun is. Snij dan de rechthoek in kleinere stukken, zo groot als jij de porties wil maken. Ik doe ongeveer stukjes van 10 bij 10. Maar haal niet uit elkaar, snij het alleen maar in. Leg het bakpapier op een open bakplaat en bak in de het midden van de oven de flammkuchen in +-12 minuten lekker bruin en knapperig. (als je denkt dat hij eerder klaar is, mag je hem er ook uit halen). Maak op het moment dat de bodem in de oven zit de wasabimayonaise door een eetlepel wasabi met 3 eetlepels mayonaise te mixen. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en voeg peper en zout toe. Roer goed door en doe er dan nog 2 eetlepels water bij om het wat dunner te maken zodat je het goed kan verdelen straks.

Als de bodem klaar is pak je de losse stukjes van de bakplaat en leg je deze op een mooi dienblad. Strijk wat creme fraiche op ieder partje en leg er daarna een lekker stuk zalm op. Doe op elk partje wat zeewier en druppel er dan lekker wat wasabimayonaise overheen. Doe er nog wat peper en zout op en desgewenst nog wat olijfolie. Smakelijk!

Flammkuchen with smoked salmon

When I first had this dish somewhere in a small restaurant in Amsterdam I realized I had to make this at home. It’s the perfect Sunday evening snack en the salmon makes it feel just a bit healthier than ordering kebab. I just love a big roll of kebab every now and than, but it’s nice to vary with this dish. It also makes a delicious snack by adding a bit of salad to it so don’t hesitate to make this when you have guest coming over!

Ingredients (for a +-1 large baking plate flammkuchen)

  • 300 grams of flour
  • 190 ml of water
  • 7 grams of yeast
  • 1 tbsp. salt
  • 300 grams of smoked salmon
  • Wasabi paste
  • Mayonnaise
  • 90 grams of seaweed
  • Crème fraîche
  • Pepper + salt
  • Olive oil

Additional:

  • Baking paper
  • Rolling pin

Preheat your oven to 220 degrees Celsius. Place the flour, yeast and salt together into a bowl, slowly add water and mix the batter with your hands into a nice ball. Take the ball out of the bowl and knead it for 10 minutes. That is a long time, you’re right. Certainly this is not the most fun thing to do in de world, but you just have to stick it out because it makes the flavor a lot better and above all its just necessary. Once kneaded into a nice smooth ball, put it back into the bowl and place a towel over it. Let it rest for at least one hour. After one hour, take a piece of baking paper to place the ball on top. Now roll with a rolling pin until you have created a super-thin large rectangle. It should be no more than 0,5 cm thick, almost as if you think it’s too thin. Cut the rectangle into smaller pieces, as big as you would like the portions to be. I usually cut pieces of 10×10 cm. Do not separate the pieces, just make soft cuts. Place baking paper on an open baking tray in the middle of the oven and bake the flammkuchen in +- 12 minutes until nicely brown and crispy (if you think it’s finished before that you can take it out of the oven of course). While the flammkuchen is in the oven start mixing the wasabi with 3 tablespoons of mayonnaise. Add one tablespoon of olive oil and some salt and pepper. Stir and add another 2 tablespoons of water to make the texture a bit thinner so it’s easier to spread later on.

When the flammkuchen is ready grab the loose pieces of the baking tray and place them on a beautiful serving plate. Spread some crème fraîche on each piece and place a delicious piece of salmon on top. Add some seaweed and a drizzle of your very tasty wasabi mayonnaise. Add some more salt and pepper as you like and some olive oil if desired. Bon apetit!

Broodje ”chicken-tonato”

By | Geen categorie, Recepten | No Comments

Broodje ‘’chicken-tonato’’

Dit broodje heb ik soort van per ongeluk uitgevonden, maar de smaken gaan wel heel goed samen! Het is heerlijk als lunch gerecht en je kan de tonijnsalade bewaren en gebruiken voor de borrel met een toast. Niets zo lekker als een verse, zelfgemaakte tonijnsalade!!

Ingredienten: (voor 2 personen)

  • blikje tonijn (in water)
  • 50 gram sla
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paar takjes peterselie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 50 gram gegrilde kipfilet
  • 4 kleine broodjes voor in de oven of vers
  • alfalfa
  • olijfolie
  • peper + zout

Doe de broodjes in de oven en bak ze bruin. Meng ondertussen het blikje tonijn met de (gesneden) kappertjes, de mayonaise en de gesneden peterselie tot 1 geheel. Doe er wat olijfolie en peper en zout bij en maak naar smaak. Als je het te dik vindt doe je er wat water bij en als je het te dun vindt doe je er wat mayonaise bij. Beleg de broodjes met de sla en de kipfilet, doe de tonijnsalade eroverheen en leg er lekker wat alfalfa bovenop! Top lunch!

“Chicken-tonato” Roll  

I sort of invented this sandwich by accident. Nevertheless, the flavors go really well together! It is delicious dish for lunch and you can save the tuna salad for afternoon drinks with some toast. Nothing tastes as good as a fresh, homemade tuna salad!!!

Ingredients (2 servings)

  • Can of tuna (water based)
  • 50 grams of lettuce
  • 2 tbsp. of capers
  • Few wigs of parsley
  • 3 tbsp. of mayonnaise
  • 50 grams of grilled chicken breast
  • 4 small oven buns or fresh from the bakery
  • Alfalfa
  • Olive oil
  • Pepper and salt

Place the buns into the oven and bake until nicely brown. Mix the tuna with (cut) capers, mayonnaise and chopped parsley until one substance. Add some olive oil, pepper and salt as you like. If you find the salad too thick, add water. If it’s too thin add some mayonnaise. Place the lettuce and chicken on the buns and put your tuna salad over it with some alfalfa on top! Great lunch!

Tomatensalade met knoflookbrood

By | Lunch, Recepten, Voorgerecht | No Comments

Tomaten-gegrilde paprika salade met knoflookbrood!

Dit gerecht is 2 in 1. Het is alsof je shampoo koopt en de conditioneer er gratis bij krijgt. Helemaal fantastisch dus. Alleen wordt in dit geval de kwaliteit van de gerechten niet minder omdat het een combo deal is. (Iets wat ik wel vind van een shampoo-conditioner-in-1 dus mocht ik ooit een zeer machtig mens worden is dat een van m’n eerste actiepunten wat ik aan ga kaarten. Niet heel lang daarna zal ik gaan werken aan een 3-daags weekend. Moet kunnen). Maar je kan deze twee gerechten uiteraard ook los eten, het brood kan altijd en vindt iedereen erg lekker.

Ingrediënten voor de salade (2-3 personen)

  • mix van 30 kleine tomaatjes (mogen cherry tomaat zijn of alle kleine soorten die je lekker vindt, in alle kleuren)
  • pot geroosterde paprika’s (je mag ze ook zelf maken, maar zo is het ook heel lekker)
  • ¼ ciabatta
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • handje basilicum
  • handje tijm
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • balsamico
  • peper en zout

Ingrediënten voor 1 brood

  • de rest van de ciabatta
  • peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180C. Snijdt voor de salade de tomaatjes in tweeën, de paprika in kleine stukjes en meng deze in de schaal waarin je het gaat serveren door elkaar. De sap van de paprika kan zo lekker mengen met die van de tomaat. Snijdt of pers ondertussen de knoflook heel fijn, de kappertjes klein en de basilicum in kleine reepjes. Meng dit ook door de paprika en tomaat. Schaap de Parmezaanse kaas erover heen. Doe in een ander kommetje 1/3 olijfolie, 1/3 balsamico, 1/3 rode wijn azijn en meng dit met de salade. Snijdt de ciabatta in kleine stukjes van 1 cm bij 1 cm en leg deze op een bakpapier. Druppel er lekker wat olijfolie over, peper, zout en verdeel de tijm. Hussel met je handen het brood zodat de olie lekker wordt opgenomen door het brood en de tijm lekker verdeeld wordt. Leg het brood weer een beetje uitelkaar en bak daarna ongeveer 10 minuten (wel in de gaten houden!) lekker bruin in de oven. Doe het brood pas net voordat je het serveert over de salade, dan blijven ze lekker knapperig!

Voor het ciabatta gerecht maak je in de rest van het ciabatta in de breedte om de centimeter sneetjes zonder hem helemaal door te snijden. Maak 1 snee over de hele lengte, ook weer zonder hem helemaal door de snijden. Open met je vingers een beetje de ingesneden lijntjes. Doe er lekker wat olijfolie olie overheen en probeer het ook een beetje in het brood te krijgen. Snijdt of pers de knoflook en hak de peterselie heel fijn. Doe dan  op het brood en druk het er ook een beetje in. Wikkel het brood in bakpapier en leg hem ongeveer 20 minuten (of tot hij mooi bruin is) in de oven. Hou hem wel een beetje in de gaten!

 

Tomato and grilled paprika salad with garlic bread!

This dish is a 2 in 1. It is like buying shampoo with free conditioner. Totally awesome! It is the only combo deal where quality of the dish does not decrease (something I find usually happens with a shampoo and conditioner in one, so if I ever become a very mighty person, that will be one of my first action points). You can also split these two dishes off offcourse, the bread is always good!

Ingredients of the salad (2-3 servings)

  • Mix of 30 small tomatoes (cherry tomatoes or any other small tomatoes that your like, in all colors).
  • Jar of roasted paprika (you can make them yourself, but these are also quite tasty).
  • ¼ ciabatta bread
  • 1 tbsp. of capers
  • 2 cloves of garlic
  • Handful basil
  • Handful of thyme
  • 80 grams of Parmesan cheese
  • Red win vinegar
  • Olive oil
  • Balsamic vinegar
  • Pepper and salt

Ingredients for garlic bread

  • Ciabatta bread
  • Parsley
  • 2 cloves of garlic
  • Olive oil
  • Pepper and salt

Preheat the oven to 180 degrees Celsius. For the salad, slice tomatoes in half, chop the paprika into small pieces and mix into a large serving bowl. De juice of the paprika will blend nicely with the juice of the tomatoes. Meanwhile, chop or press the garlic finely, chop capers until small and basil into thin slices. Mix with tomatoes and paprika. Scrape all over with Parmesan cheese. Stir 1/3rd of olive oil, 1/3rd balsamic vinegar and 1/3rd of red wine vinegar into a small bowl and mix with the salad. Slice your ciabatta bread into small pieces of 1×1 cm and place them on a baking sheet. Drizzle with olive oil, pepper, salt and spread thyme all over. Toss everything with your bare hands so the olive oil is absorbed and thyme is mixed all over. Spread the bread evenly again and bake for about 10 minutes (keep a close eye on it!) until nicely gold. Add the bread to the salad just before serving so they stay very crispy.

For the garlic bread use the rest of the ciabatta and make small cuts every centimeter without slicing all the way through. Make a long cut through the length of the bread. Using your fingers, open the bread a little and spread some yummy olive oil over and in-between. Chop or press the garlic and finely chop the parsley. Add this on the bread while pressing it in a little. Wrap entirely in a baking sheet and place in the oven for about 20 minutes (until golden brown). Just keep a close eye on it!

Pasta pesto

By | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | No Comments

Pasta pesto

Ongetwijfeld een recept welke je al kent en waarmee ik je niks nieuws leer. Ik heb dan ook de pasta peso niet bedacht. Al hoop ik soms van wel, toch twijfel ik er sterk aan. De kracht van deze pasta is (net zoals bij de Aglio Olio) de eenvoud. De pesto zelf maken is een feestje en soms heb ik het halve bakje al stiekem opgegeten voordat ik de pesto door de spaghetti meng. Als je eenmaal hooked aan deze pasta’s bent kan ik je verzekeren dat je een spaghetti Bolognese zoals we die in Nederland maken echt teveel van het goede vindt. Less is more, maar goede ingrediënten zijn wel heel belangrijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram spaghetti of spaghettini
  • 30 gram pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram of zeker 2 handjes vol basilicumblaadjes (je kan hier niet teveel van hebben, zal je snel genoeg merken)
  • olijfolie
  • 10 lekkere kleine tomaatjes
  • peper + zout

Zet alvast water op voor de pasta, doe er wat zout bij. Doe ondertussen 2/3 van de pijnboompitten, 2/3 van de kaas, de knoflook, de basilicum en zeker 3 eetlepels olijfolie in een klein mixertje. Als je een staafmixer hebt is dat ook prima! Doe er wat peper en zout bij en mix tot het een mooie gladde suspensie is. Proef even. Proef nog maar een keer als je het lekker vindt. Bedenk dan of er nog wat peper en zout naar jou smaak bij mag. Vind je het nog te dik, dan doe je er een heel klein beetje water bij. Vind je het te dun, dan doe je er nog wat Parmezaanse kaas of pijnboompitten bij. Het komt erop neer dat het meer gaat om wat jij lekker vindt qua smaak dan de precieze hoeveelheid van ingrediënten. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Snijdt ondertussen de tomaatjes in 2. Giet de pasta af (vang een half glaasje kookvocht op) en doe het terug in de pan, samen met een half kopje kookvocht. Doe de pesto erbij en roer lekker door de pasta op heel laag vuur. Doe dit tot alles verdeeld is over de pasta. Serveer met de tomaatjes, pijnboompitten en wat extra kaas eroverheen en je hebt een heerlijk gerecht!

Pasta pesto

This is without a doubt a recipe you may have known for years and there isn’t anything new about this dish I can teach you. I was not the one that invented this recipe. Although sometimes I wish I had, but I highly doubt it. The secret to this pasta (just as the Aglio Olio) is simplicity. Creating this pasta is a celebration and sometimes I already secretly ate half the bowl before even mixing the pesto and spaghetti together. Once your hooked on this pasta, I can assure you that you will find a spaghetti Bolognese, in Dutch style, really too much. Less is more they say, but ingredients of good quality are much more important!

Ingredients (4 servings)

  • 400 grams of spaghetti or spaghettini
  • 30 grams of pine nuts
  • 40 grams of Parmesan cheese (grated)
  • 1 clove of garlic
  • 15 grams of at least 2 handfuls of basil leaves (you can not have too much of this, you will notice soon enough)
  • Olive oil
  • 10 small tasty tomatoes
  • Pepper and salt

Start boiling the water to cook the spaghetti, add some salt. Meanwhile, put 2/3rd of the pine nuts, 2/3rd of the Parmesan cheese, garlic, basil and at least 3 tablespoons of olive oil into a mixer. If you have a blender that’s fine too! Add some pepper and salt and mix the ingredients until you’ve created a smooth substance. Have a taste. Have another taste if you really enjoy the flavor. Add more pepper or salt as you like. If you find the substance still too thick, just add a bit of water to it. Is it too thin, add some Parmesan cheese or some pine nuts. Bottom line is you have to play around with the ingredients until you have created your perfect flavor. Cook the spaghetti as instructed. Slice the tomatoes in half. Drain the spaghetti (save half a cup of the cooking liquid) and put it back into the pan, along with half a cup of the cooking liquid. Add your pesto and nicely stir the pasta at very low heat. Stir until everything is evenly spread throughout the pasta. Serve with tomatoes, pine nuts and add some extra Parmesan cheese on top and you will have a delicious dish!

Gerookte eendenborstsalade

By | Lunch, Recepten | No Comments

Gerookte eendenborst salade

Dit is een van mijn lievelingsgerechten (het lijkt misschien of ik dat altijd zeg en dat is misschien ook wel zo, maar deze is echt heel goed) en ik heb dan ook best wel vaak een onderhandeling met mijn vriend om dit te kunnen eten. Hij eet liever iets machtigers zoals een stuk vlees of een pasta. Maar als ik hem dan beloof dat ik er wat brood bij maak schikt hij vaak in en eten we deze heerlijke salade. Hij is mooi op te dienen dus als je iets sjieks wil maken een prima voorgerecht om mee te beginnen!

Ingrediënten (voorgerecht, 4 personen)

  • 150 gram sla (mag van elke soort zijn, ik vind een rucola-sla mengel hier altijd het beste bij passen)
  • 150 gram gerookte eendenborstfilet (tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te halen, anders even naar de poelier gaan)
  • 15 gram pijnboompitten
  • 2 sinaasappels
  • 2 peren
  • honing
  • olijfolie
  • balsamico
  • peper + zout

Doe de pijnboompitten even in de pan om ze lekker iets bruiner te maken. Leg daarna even apart. Schil ondertussen de peer en snij hem in de lengte in lange dunne stukjes om de pitten heen. Doe lekker wat honing in een pan op middelhoog vuur en leg de partjes peer daarin. Karamelliseer ze aan beide kanten in de honing een beetje bruin en haal ze uit de pan als ze klaar zijn. Leg apart. Pel 1 sinaasappel en snijd deze in kleine partjes. Doe 1/3 olijfolie, 1/3 balsamico, een theelepel honing in een kommetje en roer dit door elkaar. Snij de andere sinaasappel doormidden en knijp wat sap bij de olie mix in het kommetje. Mix hierna alles weer door elkaar. Voeg er peper en zout naar smaak toe. Leg een bergje sla op ieder bord en leg daar de reepjes filet mooi overheen, doe hetzelfde met de sinaasappelpartjes en de pijnboompitten. Maak in het midden een mooi torentje van de peren of leg deze ook bij de eend. Doe net voor het opdienen de olie-sinaasappel dressing over de salade en je hebt een gerecht wat indruk zal maken!

Salad with smocked duck breast

This is absolutely one of my favorite dishes (it may seem like I always say this and that might be true, but this recipe is really good). Quite often I have to negotiate with my boyfriend before he agrees to eat this dish. He rather eats something more heavily like a big piece of meat or pasta. But once I promise him to add some bread he finally agrees and we eat this delightful salad. You can serve it really nice so if you want to make something fancy, this is a great appetizer to start with!

Ingredients (4 servings)

  • 150 grams of lettuce (can be of any kind, I usually find a mix of rocket salad the best fit)
  • 150 grams if smoked duck breast (nowadays available at your local grocery store, if not stop by a poulterer)
  • 15 grams of pine nuts
  • 2 oranges
  • 2 pears
  • Honey
  • Olive oil
  • Balsamic
  • Pepper and salt

Briefly heat your pine nuts in a pan until they are slightly brown. Then put them aside. Meanwhile, peal the pears and cut them lengthwise into long thin pieces around the pits. Add a bit of honey into a saucepan at medium high heat and place the pear slices in it. Caramelize them on both sides until golden and remove from the pan when ready and set aside. Peel 1 orange and cut into small pieces. Add 1/3rd of olive oil, 1/3rd of balsamic and a teaspoon of honey into a small bowl and stir together. Cut the other orange in half and squeeze some of the juice into the bowl with the oil mixture. Mix everything well together. Add pepper and salt as you like. Place a mound of lettuce on each plate and lay your pieces of duck breast nicely on top, do the same with the orange parts and pine nuts. Create a nice turret of pears in the middle or lay with the duck breast. To top it off, add some of the orange-oil dressing over the salad and you’re ready to serve a dish to impress!